A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

Újabb részletek derültek ki Till Tamás eltűnése kapcsán

Till Tamás
Vágólapra másolva!
Egyre biztosabb, hogy a 24 éve eltűnt 11 éves fiú maradványait találták meg egy bajai tanya aljzatbetonja alá temetve. A megtalált holttesten pontosan olyan ruha volt, mint amilyenben Till Tamás eltűnt.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményben számolt be róla, hogy a médiában ellentmondó hírek jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy a szülőket nem értesítette a rendőrség a holttest néhány nappal ezelőtti megtalálásáról. Mindössze annyi történt, hogy a bajai tanyavilágban gyorsabban terjedtek a hírek, minthogy a szörnyű valóságot közlő rendőri csapat kiért volna Tillék házához. A hivatalos értesítés tehát megtörtént.

A rendőrök idén június 11-én a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészségtől tudták meg, hogy a bajai gyerekotthon egyik korábbi lakója részt vett 2000-ben egy gyerekholttest elásásában. Ekkor a bajai rendőrkapitányság és más rendőri szervek újra nyomozni kezdtek. K. Péter személyére szűkítették a keresést, de a férfi 2011-ben öngyilkos lett. Ezért a környezetében kezdtek információkat gyűjteni. Egy János nevű egykori otthonlakó tett értékelhető vallomást. 

Abban az időben K. Péterrel közösen vállaltak építőipari munkákat. A két fiú egy vállalkozónál, V. Józsefnél, egy akkor 60 éves esztergályosnál dolgozott napi 500 forintért. A családos, kétgyerekes ember vásárolt egy egyhektáros tanyát az Ipartelep út környékén, ahová „Józsi bácsi” át akarta költöztetni a vállalkozását.

Till Tamás
Fotó: baon.hu

Egy alkalommal V. József a strandon kereste fel a két fiatalt, akiknek azt mondta: dupla pénzért azonnal kellene menni dolgozni. János nemet mondott, Péter viszont elment a vállalkozóval, és közösen keverték a betont a kis helyiségbe, noha a családfő általában nem vett részt az építési munkákban. 

Amikor Péter tolta a talicskát a betonnal, annak kereke egyszer megbicsaklott egy bűzt árasztó fóliában, amelyből egy gyerekholttest került elő.

Először értetlenkedett a vállalkozó, majd pénzt ígért, aztán megfenyegette Pétert, hogy hallgasson, mert különben neki és a szintén a gyerekotthonban élő testvérének is bántódása esik. 

Az, hogy pontosan mi történt Till Tamással, még nem tudni. A vallomás alapján

 most felfedezett holttest azokban a ruhákban volt, amiben 24 éve Till Tamás eltűnt, 

de a DNS-vizsgálat eredményéig nem lehet biztosan kimondani, hogy az ő teste került elő - írja a Bors.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!