A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia
Vágólapra másolva!
A belga triatlonos vegyes váltó visszalépett, míg a svájci csapat új felállásban megy neki a hétfői olimpiai csapatversenynek, miután a sportolóik megbetegedtek azt követően, hogy múlt héten a fekáliás Szajnában kellett úszniuk.

A belgák bejelentették, hogy kiszállnak a versenyből, miután egyik triatlonistájuk, Claire Michel megbetegedett. A közleményben nem részletezték Michel betegségét, amelyet napokkal azután tudattak, hogy szerdán a női triatlon során a Szajnában úszott.

A Belga Triatlon Szövetség reméli, hogy az olimpiai játékok jövőbeli triatlonversenyeihez levonják a tanulságokat, például garantálják az edzésnapokat, a versenynapokat és a verseny formátumát, amelyeknek meg kell felelniük

– olvasható a belga csapat közleményében. 

Claire Michel megbetegedés miatt a belgák visszaléptek a csapatversenytől
Fotó: Belga via AFP

A svájci csapatnak eközben le kellett váltania Adrien Briffodot, akinek gyomor-bélrendszeri fertőzés miatt kellett visszalépnie, a helyén Simon Westermann indul a versenyben. 

Hanspeter Betschart, a svájci olimpiai tiszti főorvos megjegyezte, hogy nem világos, hogy a Briffod fertőzése összefüggésben áll-e a Szajna vízminőségével, de semmiképp sem zárná ki ezt a lehetőséget.

„A más országokból származó kollégáim körében végzett felmérés eddig nem mutatott ki gyomor-bélrendszeri megbetegedések felhalmozódását azon sportolók között, akik múlt szerdán indultak az egyéni versenyen” – mondta a főorvos. 

A 2024-es olimpia szervezői közleményben tudatták, hogy a Szajna vízminősége "nagyon jó" volt az egyéni triatlonversenyek délelőttjén.

„Mindenkit emlékeztetni kívánunk arra, hogy a sportolók egészsége és jóléte a legfontosabb. 

A Szajnában megrendezett versenyek tekintetében a vízminőségi vizsgálatokat naponta végzik, és a verseny folytatásáról a Nemzetközi Triatlon Világszövetség dönt, az olimpia szervezőivel együtt, az eredmények és a hatótáv alapján, különös tekintettel az egészségügyi kritériumokra

– olvasható a hivatalos közleményben, amelyben hangsúlyozzák, hogy a versenyek reggelén vett vízminták alapján kijelenthető, hogy a Szajna vízminősége nagyon jónak mondható volt. 

A két megbetegedés ellenére a World Triathlon és a Paris 2024 vasárnapi közleménye szerint a hétfői vegyes váltó triatlon a tervek szerint halad, mondván, hogy a Szajna vízminősége javult az elmúlt néhány órában.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!