A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

Vitályos Eszter: Hámori Luca fantasztikus sportoló!

Vágólapra másolva!
Hámori Luca fantasztikus sportoló! - írta a kormányszóvivő pénteken a Facebook-oldalán tett bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

Vitályos Eszter úgy fogalmazott: az egész világ tudja, látja ezt a hihetetlen igazságtalanságot, hogy Hámori Luca algériai ellenfele biológiailag sokkal inkább férfi, s csak az elvakult genderideológia eredményeként szerepelhet az olimpián. Hámori Luca azonban csak a sportra, a mérkőzésére összpontosít - emelte ki a kormányszóvivő. Egy csoda ez a lány - tette hozzá.

Luca, az egész ország, sőt, az egész világ Veled van!

- hangsúlyozta a kormányszóvivő. Az ökölvívó Hámori Luca pénteken a Facebook-oldalán tett bejegyzésében úgy fogalmazott: nem tudják elijeszteni, mindent meg fog tenni a győzelemért a férfias külsejű algériai Iman Helif elleni negyeddöntőjében a párizsi olimpia szombati versenynapján. Korábban arról is beszámoltunk, hogy megszólalt a nők között versenyző férfi bokszoló, aki Hámori Luca ellen vív az éremért.

Az algériai öklözőről tavaly a nemzetközi szövetség (IBA) elnöke, Umar Kremljov azt nyilatkozta, hogy a vizsgálatok szerint a férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak. Iman Helif csütörtökön a nyolcaddöntőben az olasz Angela Carinit győzte le. Az egyoldalú küzdelmet alig 40 másodperc után feladó Carini nem volt hajlandó kezet fogni ellenfelével, és igazságtalannak nevezte a helyzetet.

Én sem tartom fairnek, hogy ez a versenyző a nők között indulhat, de nem foglalkozhatok ezzel most. Változtatni nem tudok, ezt hozta az élet, ezt kell megoldani. Tudom, miért jöttem ide, tudom, mik a céljaim. Egyet megígérhetek: minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a győzelem érdekében, és küzdeni fogok, amíg csak lehet

- írta Hámori Luca. A meghirdetett műsor szerint szombaton délután lép szorítóba Hámori Luca és algériai ellenfele, Iman Helif. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!