Az ország újabb részére csap le a borzalmas vihar

Vágólapra másolva!
Széllökések veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Veszprém és Somogy vármegye egyes járásaira a HungaroMet Zrt. szombat késő este.
Vágólapra másolva!

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a riasztással érintett járásokban a következő órákban a várt legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométeres sebességet. 

Somogy, Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyékre vasárnap éjfélig másodfokú figyelmeztetés van érvényben széllökés veszélye miatt.

 A HungaroMet előrejelzése szerint a Dunántúlon a legerősebb széllökések szombaton egyre nagyobb területen meghaladják az óránkénti 70 kilométeres sebességet. 

vihar, villám,
Képünk illusztráció!
Fotó: Christoph Reichwein/dpa / AFP

Kiemelten a Soproni-hegység, a Kőszegi-hegység, illetve a Bakony és a Balaton környezetében az óránkénti 90-110 kilométeres, az éjféli óráktól akár az óránkénti 110-120 kilométeres sebességet meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Felhívták a figyelmet arra: az időjárási helyzetre tekintettel a legmagasabb fokú, piros riasztást is kiadhatják a térségben, különösen a vasárnapra virradó éjszaka során.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!