Megúszhatja a börtönt az a nyíregyházi nő, aki végignézte, ahogy nevelt gyereke megfullad, de nem segített

Vágólapra másolva!
Egy férfi azzal sétált be a Nyíregyházán a rendőrségre, hogy egy kisfiú holtteste van a kocsijában. Persze először senki nem hitt neki, de igazat mondott. A következő megdöbbentő fordulat akkor következett, amikor elárulta, hogy hogyan került oda.
Vágólapra másolva!

Egy nyíregyházi nő és élettársa két kiskorú gyerekével élt egy albérletben, amikor tavaly januárban elhelyezték náluk a két és fél éves Sanyikát, és annak egy éves lánytestvérét. A gyerekek anyja egy anyaotthonban élt a legkisebb gyerekével. 

Kiderült a gyerekeket azért vették el az anyjuktól, mert felmerült a gyanú, hogy az apjuk a lány nevelőapja lehet. Emellett gyerekek rossz életkörülmények között éltek. 

Ebben az autóban találták meg a halott kisfiú holtesttét.
Ebben az autóban találták meg a halott kisfiú holtesttét. 
Fotó: Origo

A nevelőszülőknek a befogadott gyerekek mellett még két saját gyerekük is van gy 13 éves és egy 7 éves. 

A két és fél éves Sanyikával a nevelőanyja soha nem bánt jól. Rendszeresen megverte, éheztette, sőt még gyerekorvoshoz sem vitte. A nevelőanya mindig becsmérelte a kisfiút és lealacsonyítóan beszélt róla másoknak. 

Sanyika az alultápláltság és a kegyetlen körülmények miatt folyamatosan fogyott. 

Tavaly április közepén egyik este a gyerek vacsora közben félrenyelt és megfulladt.

A nevelőanyja azonban nem segített rajta, mentőt sem hívott hozzá. A kisfiú életét csak az azonnali orvosi segítség menthette volna meg, ezt viszont nem kapott. 

Ezután a nő a gyerek holttestét az autója csomagtartójába rejtette, majd elment otthonról. A nő két napon keresztül a kocsija csomagtartójában a kisfiú holttestvérével közlekedett Nyíregyházánt. Még a rokonaihoz is elment, de ott sem árulta el senkinek a történteket. 

Végül tavaly április 15-én szombat hajnalban egy autó állt meg a nyíregyházi rendőrkapitányság előtt, majd egy férfi azzal ment be a rendőrségre, hogy egy halott kisfiú van a csomagtartójában.

Először nem lehetett tudni, hogy mi okozta a gyerek halálát, akit magzatpózban, ökölbe szorított kézzel találtak meg. A kisfiú nagymamája szerint, Sanyikát a nevelőszülei gyilkolták meg, akik minden áron el akarták kerülni, hogy a gyerek találkozzon az édesanyjával. 

Utoljára pénteken, amikor az édesanya hívta őket, azt mondták neki, hogy nem tud beszélni a gyerekkel, mert kórházban van. Ekkor azonban a kisfiú már halott lehetett. 

A nagymama pedig elmondta, hogy nem érti miért nem hívtak mentőt a fuldokló kisfiúhoz, majd hozzátette, hogy a gyerek öt hónapos korától egyedül evett, így nem tudja elképzelni, hogy magától fulladt meg. 

A fiú nevelőanyja a tragédia után öngyilkos akart lenni. A nő állítólag a saját apját is felkereste, hogy elbúcsúzzon, ezt támasztja alá az is, hogy állítólag egy búcsúlevelet is találtak az autójában. Végül szombat hajnalban talált rá a férje és az apósa egy erdőben. Ezután mentek el a férjével közösen a rendőrkapitányságra, ahol a férfi azzal ment be a rendőrségre, hogy egy holttest van a csomagtartóban. 

Ezután a nevelőanyát elmeorvosi szakértő vizsgálta meg, továbbá a rendőrség több tanút meghallgatott az ügyben.

Az ügyészség a nőt kiskorú veszélyeztetésével és halált okozó segítségnyújtás elmulasztásával vádolja. Amennyiben a nő beismeri tettét, akkor 1 év 10 hónap felfüggesztett börtönre ítélik. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!