Éveken keresztül rendszeresen megerőszakolta unokahúgát egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi éveken keresztül molesztálta, és szexuálisan bántalmazta a vele együtt élő óvodás majd kisiskolás unokahúgát. A férfi még akkor sem hagyta abba a bántalmazó viselkedését, amikor már a kislány és családja külön éltek tőle.
Vágólapra másolva!

A Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a férfi együtt élt testvérével és annak családjával. Együttélésük során 2012. és 2019. között az akkor óvodás, majd általános iskolás korú unokahúgát rendszeresen szexuálisan molesztálta. A férfi a családtól történő külön költözést követően sem hagyott fel ezzel, és 2021-ben további két alkalommal végzett erőszakos szexuális cselekményeket a kislánnyal - írja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség keddi közleményében.

Ennek következtében a kislány súlyos mértékű érzelmi-szexuális traumát szenvedett el.

 

pedofil, gyermekvédelem, újbuda
Fotó: Shutterstock / Shutterstock

A Szolnoki Törvényszék a bűncselekmények elkövetését tagadó, enyhe fokú értelmi fogyatékos férfit többrendbeli szexuális erőszak bűntette miatt 10 év fegyházra ítélte, eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amely kiskorúhoz kapcsolódik.

Az elsőfokú ítélet ellen a férfi a védője és a gondnoka jelentett be fellebbezést felmentés, illetve a kiszabott büntetés enyhítése érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság a teljeskörűen lefolytatott bizonyítási eljárás során helyesen jutott arra következtetésre, hogy a férfi a bűncselekményeket elkövette, és az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés is arányos, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Mint arról már korábban beszámoltunk, évekig erőszakolta nevelt lányát egy már letartóztatott Pest megyei férfi. A kislány csak 10 éves volt, amikor a férfi először közeledett hozzá. A lány csak középiskolás korában mert beszélni az erőszakról az iskolai pszichológusnak. Az anya nem sejtett semmit, a férfi tagad.

Egy középiskolás lány 2018 tavaszán fordult az iskolai pszichológusához, és elmesélte esztendőkkel azelőtti hányattatásait. Az édesanyjával nevelkedő lány 2009 és 2014 között volt kénytelen átélni nevelőapja szexuális bántalmazásait - írta a rendőrség.

Még csak 10 éves volt, amikor a férfi először közeledett felé,

szájára adott puszival kezdődött, simogatásokkal, majd közösülésekkel folytatódott.

Az aktusokat vagy otthon, vagy autójában követelte ki a férfi, a kislány hiába próbált volna ellenkezni, rettegett, és nem mert senkinek beszélni az átéltekről.

A feljelentéskor a lányt igazságügyi pszichológus többször vizsgálta,

a szexuális trauma, az önutálat és saját maga hibáztatásának egyértelmű jeleit észlelte.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!