Dunaszekcsőn folytatta az árvízvédelmi ellenőrzést Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) az árvízvédelmi munkát ellenőrzi Dunaszekcsőn 2024. szeptember 24-én. Mellette Hargitai János KDNP-s országgyűlési képviselő.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
A mai nappal elhagyja az árhullám Magyarországot, a Duna tetőzése jelenleg hazánk legdélebbi részeit érinti, Orbán Viktor miniszterelnök ezért kedden Dunaszekcsőn ellenőrizte az árvízi védekezési munkálatokat - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

A kormányfő a dunaszekcsői révnél találkozott Hargitai János országgyűlési képviselővel, Faller János polgármesterrel és Pávkovics Gáborral, Mohács polgármesterével, akikkel együtt meghallgatta a vízügyesek és a katasztrófavédők déli Duna-szakaszra vonatkozó helyzetjelentését.

Dunaszekcsőn a védművek kiépítettsége 100 százalékos. A mobilszivattyúk telepítése megtörtént. 

Helyenként kisebb repedések és szivárgások jelentkeztek, azonban ezek jelentős beavatkozást nem igényelnek. A szakemberek folyamatos figyelőszolgálatot látnak el - hangzott el a jelentésben.

Az árvíz már délen tetőzik. Dunaszekcső felkészült, Mohácson sem lesz gond. Magyarország megcsinálja! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, September 24, 2024

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor Müller Cecíliával együtt tájékoztatta az embereket az árvízi védekezésről. Az árvíz utáni fertőtlenítés fontosságára hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos.

A miniszterelnök a mai Árvízinfón elmondta, hogy az operatív törzs ma még dolgozik, a tervek szerint az árhullám ma Mohácsnál tetőzik, majd elhagyja az országot. A miniszterelnök az Árvízinfón úgy fogalmazott, az időjósok szerint csapadék ugyan várható, de ez nem befolyásolja az árvizet. 

A hazai árvízveszélyről íródott összes cikkünket megtalálja az Árvízveszély Magyarországon dossziénkban, a percről percre tudósításunkat a legfrissebb fejleményekről pedig itt olvashatja. Látványos képeinket is megtekintheti a Budapesten tetőző Dunáról.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!