Fertőzésveszély Óbudán, beterítette a szennyvíz a Római-partot

A megáradt Duna a Római partnál Budapesten 2024. szeptember 19-én.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az Egyesület a Római Partért közleményt adott ki, melyben felszólították Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy haladéktalanul kezdjék meg a szennyvíz által beterített Római-part fertőtlenítését.
Vágólapra másolva!

A közleményben ezt írták:

Felszólítjuk Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a szennyvíz által beterített Római-parton az összes közterületen - nem csak a bicikliúton - azonnal kezdjék meg a 70 hektár víz által elöntött területeinek a fertőtlenítését!

Azt írták, hogy 55 000 ember van közvetlen járványveszélynek kitéve a Csillaghegyi-öblözetben a Pók utcai és Békási lakótelepen.

Kérjük a Római-part közterületeit karanténba helyezni addig, amíg megnyugtató módon laborvizsgálatokkal nincs igazolva a terület mentesítése!

Önkéntesek a megáradt Duna közelében a budapesti Római-parton 2024. szeptember 19-én
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szakemberekkel konzultálva kérik a kerületi háziorvosok fokozott figyelmét a szennyvíz által terjesztett betegségek figyelésére az óbudai lakosság körében - írják a közleményben.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor Müller Cecíliával együtt tájékoztatta az embereket az árvízi védekezésről. Az árvíz utáni fertőtlenítés fontosságára hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos.

A miniszterelnök a mai Árvízinfón elmondta, hogy az operatív törzs ma még dolgozik, a tervek szerint az árhullám ma Mohácsnál tetőzik, majd elhagyja az országot. A miniszterelnök az Árvízinfón úgy fogalmazott, az időjósok szerint csapadék ugyan várható, de ez nem befolyásolja az árvizet. 

A hazai árvízveszélyről íródott összes cikkünket megtalálja az Árvízveszély Magyarországon dossziénkban, a percről percre tudósításunkat a legfrissebb fejleményekről pedig itt olvashatja. Látványos képeinket is megtekintheti a Budapesten tetőző Dunáról.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!