Fővárosi Csatornázási Művek: jól halad a budapesti árvízi védekezés

Vágólapra másolva!
Jól halad a fővárosi árvízi védekezés, a védvonalakat minden ponton a várható vízszint felettinél magasabb szintre készítik fel - közölte a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A budapesti operatív védekezést ellátó társaság a tájékoztatás szerint szakmailag felkészült, a dolgozói létszámát fokozatosan átcsoportosítja, hogy Budapestet megvédje a közelgő árvízzel szemben. 

A cég 400 munkatársa dolgozik a védvonalakon, 

a felszínen eddig két árvízvédelmi kaput torlaszoltak el, kilenc végponti és tíz automata átemelőtelepet állítottak át árvízvédelmi üzemmódra, továbbá harminc árvízvédelmi zsilipet zártak le - sorolták a részleteket. Kiemelték, hogy hétfőn három helyszínen ipari búvárok is lemerültek, hogy ellenőrizzék a zsilipek tökéletes zárását. Ha hordalék akadályozza a tökéletes zárást, akkor a Duna vize visszaáramolhat a csatornarendszerbe - tették hozzá. Arról is tájékoztatást adtak, hogy délelőtt megkezdődött a védekezés a Margitszigeten, ahol az eszközök kiszállítása, homokzsákok töltése és a mobilgát építése folyik.

A III. kerületben a Nánási úton és a Királyok útján a védvonali átjárók zárását végzik, 

eddig kilenc helyen zárták el a víz útját, és a hétfői napon még további 3-4 helyen építik meg az ideiglenes gátat. 

Az FCSM megerősítette a figyelőszolgálatát is; a szakaszmérnökök és a gátőrök éjjel-nappali szolgálatot látnak el, hogy a fenyegető árvízi jelenségeket azonnal megfékezhessék.

A magyarországi árvízveszélyről

íródott összes cikkünket megtalálja az Árvízveszély Magyarországon dossziénkban, a percről-percre tudósításunkat a legfrissebb fejleményekről pedig itt olvashatja. Az árvíz miatt változik a tömegközlekedés menetrendje Budapesten.

Arról is beszámoltunk, hogy Pintér Sándor sajtótájékoztatót tartott az évtized áradásáról.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!