A hagyományos lángos extrém feltétekkel lesz izgalmas

Ikonikus magyar ételek, Ikonikusmagyarételek, étel, magyarétel, Lángos
Lángos
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
Nincs is jobb a klasszikus, fokhagymás, sajtos-tejfölös lángosnál. Azonban egyre több helyen készülnek különleges, már-már extrém ízű lángosok.
Vágólapra másolva!

Lángosos büfé rengeteg helyen található, ám míg régen csak néhány feltét közül lehetett választani, addig ma már szinte háttérbe szorultak a kínálatban az alapvető ízek - írta a mindmegette.hu

Egyre több helyen tűnnek fel extrém lángosozók, sőt a fesztiválokon, nagy nemzetközi rendezvényeken is hódít a pörköltes lángos.

Az extrém lángosok megjelenése nyomán egyre több ízkombinációban fogyasztható a hagyományos étel. A Mindmegette - a lángostesztje során - három különleges lángos kóstolt. 

Az első egy görögös verzió, melyben a lángostésztára a tejföl és sajt mellett fűszeres csirke, feta sajt és paradicsom is került. 

A második egy chilis babos lángos volt, míg az utolsó egy édes verzió. 

A hagyományos lángos

Aki mégis a hagyományos lángost szereti, az az alábbi recept alapján otthon is elkészítheti.

Hozzávalók:

  • 1 csipet cukor
  • 30 dkg kefir
  • 2, 5d kg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás

A sütéshez:

  • olaj

A feltéthez:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl étolaj
  • tejföl
  • sajt

Elkészítés:

  1. A cukrot és a szoba-hőmérsékletű kefirt összekeverjük, az élesztőt elkeverjük benne, majd 20 percig állni hagyjuk.
  2. A kefires élesztőt a liszttel, a tojással és a sóval összekeverjük és kb. 1 órát langyos helyen kelni hagyjuk.
  3. Amikor a tészta megkelt, az olajat felforrósítjuk 200 fokra és a tenyérnyire tépett tésztát ropogósra sütjük benne.
  4. A fokhagymát megpucoljuk és az olajjal leturmixoljuk.
  5. A lángost megkenjük a fokhagymás olajjal, majd ízlés szerint tejföllel leöntve és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!