Három településen tartanak időközi önkormányzati választást

szavazás
Reggel 6-tól este 7-ig várják a választópolgárokat
Vágólapra másolva!
Berkeszen, Tarróson és Szóládon tartanak ma időközi polgármester-választást.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Berkeszen azért kell időközi választást tartani, mert a júniusi általános választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között. A vasárnapi választáson ugyanaz a két jelölt indul a polgármesteri posztért, aki a júniusi voksoláson 235-235 szavazatot szerzett: a jelenlegi településvezető, Szidor Attila a Fidesz-KDNP színeiben, Fintor Ferenc pedig függetlenként méretteti meg magát. A névjegyzékben több mint 600 választópolgár szerepel, ők a község egyetlen szavazókörében adhatják le voksaikat.

A Baranya északi határán fekvő Tarróson szintén azért tartanak időközi polgármester-választást, mert a június 9-ei voksoláson szavazategyenlőség alakult ki az élen. Az akkori három független jelölt mindegyike elindul az újabb megmérettetésen, így az akkor 23-23 szavazatot szerző Bónéné Vad Orsolya és Dömse Jenő mellett Balázs Bernadett, valamint új aspiránsként a szintén független Tövisháti András Zsolt kéri a választók bizalmát. A választói névjegyékben több mint 80-an szerepelnek, ők a település egyetlen szavazókörében adhatják le voksaikat.

A Somogy vármegyei Szóládon szintén polgármestert választanak, mert a júniusi önkormányzati választáson mandátumot nyerő településvezető, Rózsás Elemér júliusban lemondott tisztségéről. A választáson két független jelölt, Békei Tamás és Szóládi György indul, rájuk a település csaknem ötszáz választópolgára egy szavazókörben voksolhat.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!