Ázsiai kamuprofilok tömegét vásárolta fel Magyar Péter - fotó

Magyarpéter
Vágólapra másolva!
Pénteken nagy tömegben vietnami és thai álprofilok jelentek meg Magyar Péter Facebook-oldalán, ahonnan azonnal lájkolni kezdték bejegyzéseit.
Vágólapra másolva!

A százas nagyságrendben vásárolt kamulájkok egy nappal az után bukkantak fel, hogy Magyar Péter arról panaszkodott követőinek, hogy az oldalának nagyon bezuhant az elérése. 

 

Magyar Péter Facebook-oldalán a Ripost néhány óra alatt több száz kamuprofilt számolt össze, melyek csak és kizárólag „lájkolják” a politikus bejegyzéseit. A kamukedvelések olyan vietnami és thai profiloktól jöttek, melyeket úgynevezett bot- vagy trollfarmokról vásároltak meg azért, hogy a „nagy elérés” látszatát keltsék a politikus oldalán. A lájkolók nyilvánvalóan egyetlen szót sem értenek Magyar "árvízi" bejegyzéseiből.

 

Mivel a vietnami és thai profilok óriási tömegben, egyik percről a másikra bukkantak fel, egyértelműen néhány órával ezelőtt fizettek értük. A villámgyors akcióra közvetlenül az után került sor, hogy Magyar Péter a minap panaszkodott híveinek, hogy a „Facebook algoritmust nagyon letekerték”, és bezuhant az elérése. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!