Rokonok, szülők, nagyszülők: mindenkinek intézett VIP egészségügyi ellátást Magyar Péter

Vágólapra másolva!
Magyar Péter az elmúlt évek során ellátást intézett magának, családtagjainak, illetve egy ismerősének a Honvédkórház speciális rendeltetésű centrumában. Ez az az intézményrész, amelyet Magyar az utóbbi napokban, az egészségügy ellen indított hecckampányában csak VIP-részlegként emlegetett. Mindez már csak azért is érdekes, mert a Tisza Párt elnöke még az igazságügyi miniszter férjeként a Covid-teszteket is ebben a kiemelt kórházi egységben végeztette el magán.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet információi szerint Magyar Péter már 2014-től kezdődően különböző ellátásokat járt ki magának, családtagjainak és egy közeli ismerősének a Honvédkórház úgynevezett speciális rendeltetésű centrumában. A kórházrész az elmúlt napokban éppen Magyar médiaszereplései nyomán vált a közbeszéd egyik témájává. Ferdítésekkel és ellentmondásokkal teli hecckampányának újabb állomásaként ugyanis a Tisza Párt vezetője VIP-osztálynak nevezte a centrumot, és demagóg módon arról értekezett: miközben a kormánytagok extra helyszínen gyógyulhatnak, az adófizetőknek csak rossz körülmények jutnak.

Csakhogy kiderült, Varga Judit házastársaként Magyar előszeretettel kereste fel a centrumot.

A Tisza Párt elnöke nemrég, egy Facebook-kommentben azt állította, hogy a volt felesége miniszteri rangja miatt ő maga többször járt az osztályon, ahol emlékezete szerint kétszer kapott Covid-oltást és egyszer felírtak számára valamilyen gyógyszert. Más bejegyzésében megjegyezte azt is: néhányszor tesztelték a kórházban.

Az a néhány alkalom egészen pontosan nyolc volt. Ugyanis az egészségügyi ellátórendszert napjainkban élesen bíráló, lejárató politikus csak a világjárvány idején nyolc alkalommal fordult meg a speciális rendeltetésű centrumban (src), ahol Covid-teszteket végeztetett magán.

Forrás: Facebook

Magyar ezeken az eseteken kívül kilencszer vette igénybe a részleg szolgáltatásait, ezek közül egyszer, 2021-ben, huzamosabb ideig, mintegy 10 napig tartózkodott a kórházban.

A pártelnök azonban nem csak magának, hanem családtagjainak is elintézte az általa exkluzívnak tartott szolgálatatásokat, rokonai pedig éltek is a lehetőségekkel. Édesanyja, Erőss Mónika 14 src-ellátást és egy fekvőbeteg-ellátást vett igénybe, Magyar Péter nagyszülei pedig összesen 46 src-ellátáshoz, valamint 9 fekvőbeteg-ellátáshoz jutottak hozzá. Lényeges körülmény, hogy a nagyszülők mindezt csupán külön parancsnoki engedéllyel tehették meg, amelyet Magyar Péter közbenjárásával kaptak meg.

Lapunk megtudta azt is, hogy a politikus közeli ismerőse, Sz. Róbert Gábor érdekében is fellépett és megpróbált kiemelt ellátást intézni számára.

Forrás: Facebook

Az src-részleggel összefüggésben, tisztázásképpen, érdemes felidézni az egészségügyi államtitkár minapi közlését. Takács Péter – éppen Magyar kórházi ámokfutására reagálva – azt közölte, hogy a részlegen olyan betegek kezelésével foglalkoznak, akiknek biztonsági okok miatt fokozott védelem jár. 

Közéjük tartoznak például a misszióban megsebesült NATO-katonák és a szolgálatteljesítés alatt sérülést szenvedő rendőrök mellett a nemzetbiztonsági szempontból különösen védendő állami vezetők.

Nem csoda, hogy Magyar Péter ragaszkodott ahhoz a kórházi ellátáshoz, amit maga VIP-nek minősített, a politikus különböző sporteseményeken, fesztiválokon is folyamatosan a VIP-részlegben bukkant fel. 

A pártelnök jellemét jól körülírja Varga Judit egykori kabinetfőnökének, Farkas Vajknak a korábbi nyilatkozata. Eszerint „mindig visszatetsző volt, ahogy (Magyar Péter – a szerk.) ahhoz ragaszkodott, hogy az első sorban ülhessen, hogy minél közelebb legyen a miniszterelnökhöz, még olyan eseményen is, ahová más nem vitt házastársat”.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!