Orbán Viktor lett a hét embere

Orbán Viktor a boszniai szerb elnökkel tárgyalt, OrbánViktor,
Budapest, 2024. szeptember 12. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Milorad Dodikot, a Bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaság elnökét a Karmelita kolostorban 2024. szeptember 12-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Az egyik boszniai szerb lap szerint a magyar miniszterelnök a hét embere. Mint kiemelik: Orbán Viktor ismét nagyfokú megértést tanúsított a balkáni és a bosznia-hercegovinai helyzettel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 12-én a Karmelita kolostorban tárgyalt Milorad Dodikkal, a Bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaság elnökével. A megbeszélésen a Nyugat-Balkán uniós integrációjáról volt szó, arról, hogy Magyarország az EU Tanácsának soros elnökeként hogyan tudja előremozdítani a folyamatot – mondta Havasi Bertalan.

Külföldön is méltatják Orbán Viktort

Dodikot aznap Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is fogadta Budapesten. Magyarország a felelős szomszédságpolitika keretében kiveszi a részét a Nyugat-Balkán stabilizálásából és fejlesztéséből is – közölte a tárcavezető.

Orbán Viktor és Milorad Dodik találkozója komoly visszhangot kapott a Boszniai Szerb Köztársaságban. A Glasz Szrpksze nevű újság beszámolója címében úgy fogalmazott: a szankciók helyett a párbeszédben hiszünk.

Kioktatás és szankciók helyett a párbeszédben és az együttműködésben hiszünk – idézi Orbánt a lap. Az újság egyébként a hét emberének nevezte a magyar miniszterelnököt. Azt írták, hogy Orbán Viktor ismét nagyfokú megértést tanúsított a balkáni és a bosznia-hercegovinai helyzettel kapcsolatban, és úgy értékelte, hogy a térség stabilitása kulcsfontosságú tényező az EU stabilitása szempontjából is, azzal az üzenettel, hogy Budapestet nem a kioktatás és a szankciók érdeklik, hanem párbeszéd és együttműködés.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!