Orbán Viktor: Erőt, egészséget! - fotók

Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a miniszterelnök Nagymaroson, majd Kismaroson ellenőrizte szerda délelőtt az árvízvédelmi munkálatokat, Rétvári Bencével, a térség országgyűlési képviselőjével közösen. Orbán Viktor legújabb Facebook-bejegyzésében a katonák munkáját köszönte meg, és megosztott néhány fotót a velük való találkozásukról.
Vágólapra másolva!

"Kismaroson szükség volt a honvédség bevetésére, nélkülük nem tudnánk megvédeni az embereket. Köszönjük a szolgálatukat! Magyarország megcsinálja!" - írta Orbán Viktor miniszterelnök a legújabb bejegyzésében. 

Amint azt megírtuk, munkába álltak a honvédség úszó lánctalpasai. "Neszmélynél érkeztek a gátakhoz és a következő napokban a térségben segítik majd az árvízi védekezést" - olvasható Magyarország Kormányának a Facebook-ra feltöltött legújabb videója mellett. 

Egyre kritikusabb az árvízhelyzet, a Magyar Honvédség katonáin, a civileken és önkénteseken túl a területvédelmi tartalékosok is részt vesznek a védekezésben. Vácon, Kismaroson és a Dunakanyar egyéb településein több tartalékos katona védi az emberek életét, vagyonát, és otthonaikat azzal, hogy pakolják a homokzsákokat, falakat emelnek a víz elé. Az Origo interjút készített három területvédelmi tartalékos katonával, akik elmesélték tapasztalataikat, és azt is, hogy miért jó érzés segíteni az embereknek. Egyöntetűen arról számoltak be, hogy az összefogás óriási mértékű, a helyiek nagyon hálásak a segítségért, és főznek-sütnek a katonáknak, hogy ezzel is segítsék őket, kifejezzék feléjük a hálájukat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!