Vágólapra másolva!
Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! - című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül13 bejegyzés

Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! - című műsorának nyilatkozik. 

 

07:58
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Vége az interjúnak

Véget ért a kormányfői interjú.

07:57
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Sikerült Magyarországnak megvédenie magát

Orbán Viktor köszönetet mondott az árvízi védekezésben résztvevőknek. Sikerült Magyarországnak megvédenie magát - tette hozzá. 

Ez Magyarország történetének második legnagyobb dunai árvize volt, 2013-hoz képest a magyar állam sokkal jobb állapotban volt most."

A kormányfő közölte, hogy az elmúlt 10 évben sikerült a vedvonalakat kiépíteni. Minden munkának meg lett az eredménye, mert a környező országokban komoly áldozatokat követelt az árvíz, míg Magyarországon az anyagi kár is mérsékelt, és nem vesztette életét senki. 

07:55
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem kell beemelni 1956-ot a háborúról szóló vitába

Orbán Viktor az amerikai elnökválasztásról azt mondta, hogy a világ vagy tovább halad a háború felé, vagy pedig a béke felé indul. Trump a béke elnöke volt, és lépéseket tett égi konfliktusok lezárása felé, a világ békeszerető része neki szurkol. Amíg a választás meg nem történik, addig ez a vita élesedni fog. Magyarországon a baloldalon vannak a háborúpárti politikusok, míg a jobboldalon a békepártiak. 

Az 1956-os párhuzam esetén semmilyen kétséget nem szabad hagyni, és a politikai igazgatóm félreérthetően fogalmazott, és ez egy hiba volt. Nem kell beemelni 1956-ot a háborúról szóló vitába, és nem vetődhet az 56-osok emlékére semmilyen ilyen kontrasztba. 

Magyarország régen, ma és a jövőben is meg fogja védeni magát, ahogyan azt a magyar alkotmány előírja - mondta Orbán Viktor. 

07:51
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

"Salvini a mi hősünk!"

Orbán Viktor úgy látja, hogy novemberben megköthetik az európai versenyképességi paktumot az uniós országok között. A kormányfő arról is beszélt, hogy Salvinit a migráció miatt börtönbe akarják zárni, és ehhez képest ő elég jól járt. Ő a mi hősünk - tette hozzá. Az is igaz, hogy a Magyarországgal szembeni kritikák ellenére egyre több ország mondja, hogy a migrációban a magyaroknak volt igazuk. 

Csak akkor van esélyünk egy szebb jövőre, ha nem engedjük be a migránsokat."

Orbán Viktor közölte, hogy Németország is átveszi a szigorú határellenőrzési politikát. 

07:47
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Konkrét lépések

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy eddig nem próbáltuk ki, hogy azok is kapjanak komoly támogatást, akik nem mentek egyetemre. Így pedig szükséges egy munkáshitel létrehozása - tette hozzá. A fiatalok lakáshoz jutását újabb eszközökkel is segíteni kell. Mindezzel párhuzamosan a gyermekek után járó adókedvezményt 2025-en meg kell duplázni - mondta. A tőke nélküli kis-és középvállalkozásokat is segíteni kell. A kormányfő szerint ha mindez együtt működni fog, akkor a magyar gazdaság növekedése a 3-6 százalékos sávba emelkedhet. Magyarországnak a kedvezőtlen körülmények ellenére is fel kell kapaszkodnia a 3-6 százalékos sávba. 

07:44
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Európa egy öngyilkos úton jár a blokkosodás miatt

A kormányfő arról is beszélt, hogy a blokkosodás mindig lassítja a világgazdaság növekedést. A nemzeteknek azt tesz jót, ha a világ minden szereplője szabadon kereskedik. Amikor ebbe szankciók jönnek be, akkor mindnyájan veszítünk - tette hozzá. Orbán Viktor szerint Európa egy öngyilkos úton jár a blokkosodás miatt. A kormányfő úgy látja, Draghi tanulmánya világított rá erre a tényre. 

A gazdasági semlegesség még nem mindekinek áll olyan közel a szívéhez, mint nekünk. Mi még emlékszünk a hidegháborús világra.

Van személyes tapasztalatunk a blokkosodás idejéről" - tette hozzá. 

Magyarországnak a technológiai fejlődés élvonalában kell maradnia, és a zöld energia tárolásának a legmodernebb technikája is nálunk legyen."

 

07:41
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Csak azt kell átvenni a Nyugattól és a Kelettől, ami észszerű

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mindkét gazdasági blokkal együtt kell működni. A szankciós politikától sok európai cég szenved, és ez is a blokkosodó világ jele. Ha mi szilárdan eltökéljük magukat, akkor minden egyes nehéz konfliktusban tudunk olyan álláspontot kialakítani, amikor mi a érdekeink érvényesülnek. Csak azt kell átvenni a Nyugattól és a Kelettől, ami észszerű. 

07:38
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Gazdasági semlegesség

Gazdasági szempontból is fontos Észak-Macedónia, mert fontos infrastrukturális vonalakon fekszik, és így lehet eljutni Görögországba - mondta Orbán Vikor. A gazdasági semlegesség egy új kifejezés, és ezzel mindenki barátkozik - tette hozzá. A sok változásra csak így lehet alkalmazkodni. Mi azt szeretnénk, ha megnyernénk a mostani évtizedet, és ehhez új gazdaságpolitikára lesz szükség - mondta Orbán Viktor. 

Mindez azt jelenti, hogy a blokkosodó világrendszerből ki kell maradnia Magyarországnak. 

Kettészakítják a világgazdaságot a nagyhatalmak - tette hozzá. 

07:36
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Ezért fontos az észak-macedón-magyar kormányülés

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején közölte, Észak-Macedóniába pénteken tartják a közös magyar-észak-macedón kormányülést. Ez egy bonyolult hely, korábban Macedónia volt az ország neve, míg most a bolgárok blokkolják az uniós csatlakozásukat.

Most a legnezebb helyzetben lévő országokhoz el kell menni, amikor a magyar uniós elnökség zajlik. 

Észak-Macedónia a migráció szempontjából is fontos ország, mert rajta fekszik az illegális migráció útvonalán. 

07:32
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

07:13
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor részletesen kifejtette a gazdasági semlegesség legfőbb pontjait

Új gazdaságpolitikát kell hirdetni, a 20. századot nem lehet életre kelteni - mondta Orbán Viktor kormányfő szerdán a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Közölte, hogy a gazdasági semlegesség lényege az, hogy ha kettéválasztják a világgazdaságot, akkor is lesznek olyan területek, áteresztőcsatornák, ahol a két világgazdasági rendszer érintkezik. Orbán Viktor szerint nem lehet összekeverni ideológiai kérdéseket gazdasági kérdésekkel, arra kell törekedni hogy a gazdasági kapcsolatot kizárólag gazdaságiak legyenek, és semmit ne kelljen feladni értékeinkből. A konkrét lépésekről azt mondta a miniszterelnök, hogy a gyermekek után járó adókedvezményt is meg kell duplázni, hitelt kell adni emellett a szakmunkásoknak is, nem csak az egyetemistáknak.

 

 


 

07:13
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor bemutatta a gazdasági semlegesség 7 pontját

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán ismertette a gazdasági semlegesség hét pontját. Ezek az erős gazdasági növekedés, az államadósság csökkentése, a külföldi befektetések, az adócsökkentés és tőke a kisvállalkozóknak, a családi adókedvezmény megduplázása, munkáshitel és a legmodernebb technológiák használata.


 

07:12
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! - című műsorának nyilatkozik. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!