Rétvári Bence: Itt az igazi brüsszeli kettős mérce

illegális migráció, migráns
A kormány jogi lépéseket tervez Brüsszel ellen, amiért ránk akarják kényszeríteni a migránsok betelepítését
Fotó: Alessandro Serranò / AFP
Vágólapra másolva!
Itt az igazi brüsszeli kettős mérce: Brüsszel polgármestere szerint nekik jogukban áll megállítani a migráns buszokat a belga határon, de Magyarországnak gigabírságot kell fizetni, amiért megállítja az illegális migránsokat a magyar határon - írja legújabb bejegyzésében a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence azt írta a közösségi oldalán, hogy 

polgármester úr, álljon ki a magyar határvédelem jogszerűsége mellett, és akkor a brüsszeli polgárok is nagyobb biztonságban lesznek!

Egyirányú jegy a migránsoknak?

Brüsszel mindenáron azt akarja kikényszeríteni, hogy beengedjük a migránsokat.

Az a jó magyar gyakorlat, amelyet az új menekültügyi egyezmény részeként az Unió is átvett, ehhez képest ugyanezért a gyakorlatért Magyarországot elmarasztalták, most pedig bírsággal sújtják

- mondta Gulyás Gergely az augusztus 22-i Kormányinfón. Az unió külső határának védelme a miniszter szerint nemcsak magyar érdek, hanem Európa egésze számára fontos. Ennek ellenére, szemben más országokkal, Magyarország nem kap forrásokat a határvédelemre. A magyar kormány felkérte az igazságügyi minisztert, hogy vizsgálja meg, hogyan tudjuk a költségek egy részét perben érvényesíteni az Európai Bizottsággal szemben.

A belügyminiszter és az igazságügyi miniszter azt is megvizsgálja, hogy ha nem teszik lehetővé a migránsok feltartóztatását a határon, akkor minden migránsnak fel fogjuk ajánlani a magyar határon, hogy önkéntesen és ingyenesen Brüsszelbe szállítjuk őket

- mondta. Hozzátette: a magyar kormány kész egyirányú jegyet biztosítani a migránsok számára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!