Több sírkövet megrongált egy férfi Nagykónyiban

Vágólapra másolva!
Nagykónyiban a körzeti megbízottat értesítették arról, hogy egy férfi a temetőben ordibál és rongál. A férfi az ámokfutása során nemcsak a temetőben rongált, de a falu többi részén is, amivel milliós károkat okozott.
Vágólapra másolva!

Február 25-én este több a bejelenés is érkezett Nagykónyiból a szolgálaton kívüli körzeti megbízotthoz, hogy egy fiatal férfi a faluban rongál. 

Az első bejelentés arról szólt, hogy a helyi temetőben valaki ordibál, miközben döntögeti a sírköveket. Egy másik helyi lakos pedig arról számolt be, hogy egy őrjöngő férfi egy ház kerítését is megrongálta. 

Ezután a rendőrök azonnal a temetőhöz mentek, ahol megdöbbentő látvány fogadta őket. A férfi több tucat sírt megrongált és a műanyag szemetest is megpróbálta felborítani, az viszont nem sikerült neki. 

A rendőrök azt is kiderítették, hogy a temetővel egy utcában lévő ház kerítését ugyanaz a férfi rongálta meg. 

Néhány belül a hatóságok azonosították az elkövetőt, egy 29 éves nagykónyi férfit, aki előállítottak és kihallgattak. A férfi akkor még csak a kerítés rongálást ismerte el és tagadta, hogy betörte volna a sírokat. 

A tamási nyomozók megvizsgálták, hogy férfi összesen 12 sírban tett kárt, valamin egy téglakerítés egyik elemét is ledöntötte, ezzel együtt pedig összesen 3 millió 300 ezer forintos kárt okozott. 

A 29 éves férfit, aki ma már Ozorán lakik, ismét kihallgatta a rendőrség és ezúttal beismerte a sírrongálást is. 

A tamási rendőrök ezért vádemelést javasolnak a férfi ellen, akinek 13 rongálás miatt kell felelnie. 

sírrongálás
Fotó: Police.hu


Ahogy korábban megírtuk, egy német férfi tavaly márciusban egy szórakozóhelyről tartott hazafelé részegen egy barátjával. A két férfi útközben egy magánparkoló mellett haladt el. A férfi nekiment a parkoló egyik sorompójának,és letörte, majd visszafordult, és a másik sorompót is visszahajlította.

A férfi ezzel 170 ezer forint kárt okozott. Végül a parkoló biztonsági őre ment utána és feltartóztatta addig, amíg a rendőrök a helyszínre érkeztek. Az ügyészség rongálás miatt emelt vádat a férfi ellen.

Szintén részegen rongált sorompót egy baranyai nő, miközben hazafelé ment egy faluban tartott rendezvényről. Villány és Mohács között, a mároki vasúti átjárónál lerúgta a félsorompót, ami ráesett a sínekre. A letört sorompót egy fiatal vette le a sínekről. Ugyanazon az estén egy idegen letörte a másik sorompót is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!