Megdőlt a szélrekord Budapesten

Vágólapra másolva!
Megdőlt a fővárosi szélrekord vasárnap, fagypont alatti hőmérsékletet pedig hétfő reggel regisztrált először magyarországi mérőállomás az idei őszi szezonban - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Négy mérőállomáson is regisztráltak fagypont alatti hőmérsékletet. A bejegyzéshez készített infografika szerint Zabarban mínusz 1,9 Celsius-fokot mértek hétfő hajnalban. 

Lénárddarócon mínusz 1,5 fok volt, Tésán mínusz 0,3 fok, Szikszón pedig mínusz 0,2 fok.

Vasárnap az átvonult frontrendszer mögött az északnyugati-északi szél sokfelé megerősödött, sőt viharos széllökések is előfordultak.

🌬 Bármilyen hihetetlennek is tűnik első látásra/hallásra, új napi szélrekord született vasárnap. Részletek kommentben. 👇

Posted by HungaroMet Nonprofit Zrt. on Monday, September 30, 2024

Budapesten, a János-hegyen óránkénti 66,6 kilométeres volt a legerősebb széllökés a reggeli órákban, ami új fővárosi napi rekord.

A korábbi széllökés-rekord ezen a napon a fővárosban óránkénti 64,4 kilométeres volt, amit 1985-ben regisztráltak Budapest Örsöd állomáson - számolt be róla a HungaroMet a honlapján. 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy óriási lehűléssel, szélviharokkal és jégesővel kezdődik a valódi ősz.

A következő napok időjárásában nagy fordulat jön: kíméletlen hidegfront érkezik, és ez sokak egészségére nagyon káros. Arról is írtunk, hogy mire figyeljenek a frontérzékenyek.

Ma reggel arról is írtunk, hogy idén először fagyott több helyen az országban. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!