Szentkirályi Alexandra: Az újdonsült szivárványkoalíciót csak a pozíciók leosztása érdekli

Vágólapra másolva!
Szerintem a budapestieknek kell a fővárosi politika szíve közepének lenniük, nem a háttéralkuknak és titkos paktumoknak. Ez a szivárványkoalíció márpedig csak az utóbbiakkal lesz elfoglalva - közölte a kormánypártok leendő fővárosi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Hozzátette, hogy nem fognak összefogni a baloldali pártokkal, titkos paktumok helyett pedig egy "élhetőbb, tisztább és biztonságosabb" Budapestért szeretnének harcolni a Fővárosi Közgyűlésben.
Vágólapra másolva!

Szentkirályi Alexandra a lapnak elárulta, hogy egy "élhetőbb, tisztább és biztonságosabb" Budapestet szeretnének harcolni a balliberális többségű Főváros Közgyűlésben is.  

Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok leendő fővárosi frakcióvezetője
Fotó: Facebook / Szentkirályi Alexandra

Kijelölte, hogy Karácsony Gergelynek egyrészt össze kell hoznia egy működő többséget, másrészt a főpolgármester feladata az is, hogy olyan helyettest találjon, akit a közgyűlés többsége is tud támogatni.

Szentkirályi bejelentette, hogy 

nem fognak helyettesnek megszavazni olyan személyt, akit a baloldalon jelölnek ki, és a pozícióra sem fognak senkit sem javasolni. 

Vitézy Dávid kapcsán pedig megjegyezte - aki a pletykák szerint a közös limonádézgatás közepette kialakult Magyar–Karácsony-paktum részeként a legesélyesebb jelölt a pozícióra -, hogy ő korábban azt ígérte meg, hogy le fogja váltani Karácsony Gergelyt. 

Ehhez képest, ami most történik, az a saját választóinak és ezen belül a jobboldali választóknak a durva arculcsapása és elárulása. A főpolgármester-helyettesség az új harminc ezüstpénz a szememben

- mondta. 

A frakcióvezető közölte, hogy tisztviselőket se fognak jelölni különféle pozíciókra, mivel úgy látja, hogy már a pályáztatás is egy "álszent színjáték", mivel "Karácsony Gergely és Magyar Péter háttér-megállapodásának a függvénye lesz, hogy hogyan osztják le ezeket az igazgatósági, felügyelőbizottsági, cégvezetői helyeket". 

Felhívta arra a figyelmet, hogy a baloldali városvezetés magára hagyta a budapestieket azzal, hogy őket - vagyis legtöbb szavazatot kapó frakciót - a főpolgármester a választások óta nem kereste meg. 

Az újdonsült szivárványkoalíciót csak a pozíciók leosztása érdekli. Ellenben ránk a budapestiek számíthatnak. Mi itt vagyunk és maradunk is, minden budapesti megtalál minket, akikről Karácsonyék tudomást sem akarnak venni

- hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. 

A Fidesz-frakciót továbbá úgy jellemeze: 

A ­miénk a legeltökéltebb, legfiatalabb, legambiciózusabb frakció. Tudjuk, milyen egy közösségért dolgozni, mi csapatjátékosok vagyunk, nálunk nincs one man show. Szerintem a budapestieknek kell a fővárosi politika szíve közepének lenniük, nem a háttéralkuknak és titkos paktumoknak. Ez a szivárványkoalíció márpedig csak az utóbbiakkal lesz elfoglalva.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!