A szülők elsöprő többsége üdvözli a mobiltelefonok és okoseszközök iskolai korlátozását

mobil, telefon, gyerek, iskola
Vágólapra másolva!
Életbe lépett a kormányrendelet, amely szerint az általános és középiskolások kötelesek leadni az internetezésre alkalmas eszközöket. A szülők támogatják az intézkedést, a diákok egy része kijátszaná a rendszert, erről közölt videót a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

„Ezt egy egészen jó ötletnek tartom!” – ezt mondta az az édesapa a Magyar Nemzetnek a mobiltelefonok és okoseszközök iskolai korlátozásáról, aki reggel vitte gyerekét iskolába a IX. kerületben. 

A kormány már augusztusban megjelentette a rendeletet, gyakorlatban azonban hétfőn lépett életbe. Ez alapján az internethozzáférésre alkalmas eszközöket, mint például okostelefont, vagy okosórát ezentúl nem tarthatnak maguknál iskolaidőben az általános- és középiskolás diákok. Azokat le kell adni tanítás előtt, majd iskolaidő után újra felvehetik a tanulók. 

A Magyar Nemzet sorra kérdezte meg a gyermeküket iskolába elkísérő szülőket a rendelkezésről, a válaszaik alapján pedig nagy siker az új szabályozás.

Teljesen egyetértek vele, iskolában nincs szükség arra, hogy videót nézegessenek, üzeneteket küldjenek a gyerekek

– fejtette ki egy édesanya. „Teljes mértékben egyetértek, én is pedagógus vagyok” – válaszolta egy másik nő. Meglepő módon a diákok egy része is helyesli a döntést, azonban többen arról számoltak be, hogy társaik kijátszanák a rendszert, mert a szabadság korlátozásának élik meg a szabályozást.

Már kész tervek is vannak. Sokan úgy próbálkoznak, hogy több mobiltelefont visznek be és egy régit adnak le.

A teljes cikk ITT olvasható el!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!