Till Tamás édesapja újabb részleteket mondott el fia meggyilkolásáról - videó

Till,Tamás
Fotó: baon.hu
Vágólapra másolva!
Till Tamás 2000-ben indult el otthonról az egyik közeli vadasparkba, azonban a fiú soha többet nem ért haza. Ahogyan arról nemrég írtunk, 24 évvel később, egy bajai tanyán megtalálták az elásott maradványait, már biztos, hogy Tamást megölték. Hatalmas a szülők fájdalma, egy céljuk maradt: szeretnék megtudni a gyilkosság pontos részleteit.
Vágólapra másolva!

A napokban vették át Till Tamás szülei azokat a rendőri dokumentumokat, amelyekben megkérdőjelezhetetlen bizonyítékok szerepelnek arról, hogy a 24 éve eltűnt fiúk holttestét találták meg egy bajai tanyán. Mátyás, és felesége, Katalin képtelenek elfogadni gyerekük halálát. A szülők új életcélja, hogy megtudják a gyilkosság pontos részleteit. 

Eközben az emberek összevissza beszélnek, többek között azt is mondták, hogy a gyilkosságnak szexuális indíttatása volt. 

Le kell szögeznem, hogy ilyesmiről még egyáltalán nincs szó. Ilyet legalábbis a rendőrök nem mondtak, de semmi olyan egyebet sem, ami érdemleges lett volna. Az emberek mindenféle ökörséget kitalálnak, de én csak annyit kérek: mielőtt bárki új információkat kezdene terjeszteni a fiam haláláról, kérdezzen meg engem

– mondta a Borsnak Till Mátyás. Leszögezte, egyelőre csak annyi biztos, hogy bűncselekmény történt. "Tamás holtan került elő, elásva és lebetonozva, márpedig senki nem ássa el önmagát és betonnal sem teríti le a titkosnak szánt sírját. Még vizsgálják a csontokat, ez pedig lehet, hogy hónapokat is igénybe vesz. Addig a gyermekünket el sem temethetjük. Szeretnénk végre tudni, hogy pontosan mi történt Tamással, ennél jelenleg semmi sem fontosabb az életünkben" – a gyászló édesapa, majd elmesélt egy történetet.

A pletykák kapcsán szeretném megemlíteni azt az esetet, amikor a piacon jártam, és hallottam, hogy vadidegen emberek éppen a fiamról beszélgettek. Egyikük mindenképpen hitelesíteni szerette volna a szavait, ezért a mondandójához hozzátette, hogy nagyon jól ismeri a családomat és a szülőkről is mindent tud. Erre odaléptem hozzá, és megkérdeztem, tudja-e ki vagyok. Nem tudta, ezért bemutatkoztam

– emlékezett vissza Till Mátyás. A fiú maradványai egy bajai tanya melléképületéből került elő, ami a gyilkosság idején W. József esztergályosé volt, aki két intézetben nevelkedő fiatalt bízott meg a maradványok elrejtésével. A feladatot egyikük elvállalta, a férfi azonban mindkettejüket megfenyegette, ha nem hallgatnak, nagy bajba kerülnek. Mind a holttest elásója, mind az esztergályos később öngyilkos lett. Mátyás szerint nem lényeges, hogy ketten, akik tudták a részleteket, nem élnek.

Ez nem számít! Mindkettőnek volt felesége, az pedig szerintem nem életszerű, hogy a férjek évtizedeken keresztül kibírták, hogy egyszer se szólják el magukat!

"Folyamatosan sírunk, amióta Tamás eltűnt. Amikor a dokumentumokat átvettük, hirtelen átéreztük, hogy mi is történt valójában. Először sokkhatás éri az embert, és csak utána jön az igazi fájdalom, ami most kezd rajtunk eluralkodni. Azt tudjuk, hogy muszáj magunkat összeszednünk" – zárta az édesapa.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!