Újabb változások vannak a budapesti tömegközlekedésben az árvíz miatt

M2,árvíz
A BKK további változásokat vezet be a fővárosi közlekedésben.
Fotó: MTI / Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Újabb forgalmi korlátozások lépnek életbe ma reggeltől a 2-es, a 2B és a 23-as, holnap reggeltől pedig az M2-es metró és a 19-es, 41-es villamos vonalán a Duna folyamatosan növekedő vízszintje miatt.
Vágólapra másolva!

A Duna folyamatosan növekedő vízszintje miatt újabb forgalmi korlátozások léptek, illetve lépnek életbe ma reggeltől a 2-es, a 2B és a 23-as, holnap reggeltől pedig az M2-es metró és a 19-es, 41-es villamos vonalán.

"Több forgalmas járatunkat sűrítettük, hogy a dugókat elkerülve többen is kényelmesen elférjetek a közösségi közlekedési járatokon" - tájékoztatott a BKK. 

A részleteket a percről percre frissülő árvízi oldalukon találják meg: bkk.hu/arviz. Mint írták, a forgalmas csomópontoknál kollégáik is segítenek az eligazodásban.

Kérjük, hogy ezekben a napokban legyetek egymással megértőbbek és türelmesebbek közlekedés közben is

- olvasható a társaság Instagram-oldalán.

Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, újabb útlezárásokra került sor az árvíz miatt. A Magyar Közút azt közölte, mivel a lezárt utak száma folyamatosan változik, ezért az Útinform szolgálat weboldalán a kiemelt hírek között folyamatosan frissülnek az aktuális korlátozások. Továbbá felszólítottak, a korlátozásokat mindenki vegye komolyan és tartsa be.

Tovább emelkedik a Duna vízszintje Budapesten, a folyó egyetlen nap több mint 1 métert emelkedett. Emiatt a rakpartok víz alá kerültek. Az árvízi védekezéssel összefüggésben egy zöldszámot hozott létre a kormány – jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az árvízvédelmi operatív törzs csütörtök reggeli ülése után tartott sajtótájékoztatón, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!