Tüntetés Budapesten: pár baloldali politikus társaságában néhány tucatnyian lézengtek

Vágólapra másolva!
A magát Noárnak hívó Molnár Áron volt színésztől, jelenlegi aktivistától kezdve Hadházy Ákoson át a Magyar Péterhez közeledő Tordai Bencéig baloldali politikus bőven volt a pesti tüntetésen. Részvevő már alig. Talán százan sem voltak. Alapvetően az iskolai mobilhasználatot korlátozó törvény ellen tüntettek. És amiatt is, mert a Madách Imre gimnázium igazgatóját elbocsátották, miután kiderült: nem hajlandó betartatni a törvényt.
Vágólapra másolva!

Hétfő este hatra hirdettek tüntetést a Belügyminisztérium épülete elé. A demonstráción alig voltak.

Teljes érdektelenség a baloldali tüntetésen

Csak a szokásos baloldali politikusok mentek ki: Gurmai Zita, Hadházy Ákos, Vona Gábor, Barkóczy Balázs, Komjáthi Imre, a magát Noárnak hívó aktivista, egykori színész, Molnár Áron, a trágár beszédéről ismertté vált Pankotai Lili és a Magyar Péterhez közeledni próbáló, saját pártjából a választási vereség éjszakáján elmenekült Tordai Bence. 

 

Az Egységes Diákfront által mára szervezett, a hétfőn hatályba lépett rendelet ellen tiltakoztak, amely korlátozná a telefonok használatát az iskolákban.

A kormányrendelet szerint ugyanis a tanulók ugyanis bevihetik telefonjaikat az iskolákba, de rögtön le is kell adniuk azokat és csak az utolsó óra végén kaphatják vissza.

Azonban a rendeletben az is áll, hogy igazgató vagy pedagógus engedélyezheti a telefonok használatát meghatározott időben, vagy akár az egész évre. Az Egységes Diákfront által a tüntetésről közzétett közösségi média bejegyzésben arra hívták fel a figyelmet, hogy a Madách Gimnázium intézményvezetője kijelentette, a gimnázium nem fogja elvenni tanulói telefonjait az év során. Ezt követően a törvényt be nem tartását bejelentő igazgatót felmentették.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!