Vágólapra másolva!
A Nemzetek Ligájára készülő francia válogatott hétfői edzésén sérülést szenvedett a Real Madrid két futballistája, Aurelien Tchouaméni és Ferland Mendy, így mindketten kikerültek a keretből.

Mindössze néhány órával azután, hogy Tchouaméni és Ferland Mendy megérkezett a francia válogatott edzőtáborába, már mindketten vissza is utaztak Madridba.  A Real Betis ellen lecserélt Ferland Mendynek a jobb sípcsontja sérült meg, míg Tchouaméni a bal lábfején érzett fájdalmat – derült ki a Francia Labdarúgó Szövetség hétfői közleményéből. Azt pontosan nem tudni, hogy utóbbinál mennyire komoly a probléma, de a Marca információi szerint vélhetően korábbi sérülése újult ki, ami miatt kihagyta a Bajnokok Ligája döntőjét is az előző szezonban. 

Real Madrid CF v Atalanta BC - UEFA Super Cup 2024
Ferland Mendy (b) és Tchouaméni (j) is megsérült, nem léphetnek pályára  a válogatottban
Fotó: NurPhoto via AFP 

A francia csapat orvosi stábja megvizsgálta mindkettőjüket, de Didier Deschamps végül úgy döntött, hogy nem kockáztat. A szövetségi kapitány Mendy helyére az Aston Villa védőjét, Lucas Digne-t hívta be a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretbe, míg Tchouaménit a Lazio középpályásával, Mattéo Guendouzival helyettesítette. 

A 31 éves Digne utoljára 2022 júniusában volt kerettag, Guendouzi pedig utoljára márciusban, egy Chile elleni barátságos meccsen lépett pályára a francia válogatottban.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!