Százötvenmillió forint az árvízi védekezésben érintett településeknek

Fotó: Szerencsejáték Zrt.
Vágólapra másolva!
Jelentős összeggel járul hozzá a Szerencsejáték Zrt. az árvízi védekezésben érintett települések támogatásához. A nemzeti lottótársaság – ígéretéhez híven – egyik termékének egy heti bevételét és a Szuperkoncert helyszíni értékesítésből származó összeget, azaz összesen mintegy 150 millió forintot ajánlott fel az árvízkárok enyhítésére. A támogatás felhasználását az Ökumenikus Segélyszervezet koordinálja.
Vágólapra másolva!

Többéves hagyománya van annak, hogy a Szuperkoncert helyszínén eladott szerencsejáték-termékek bevételét a Szerencsejáték Zrt. egy jó ügy érdekében felajánlja. Az elmúlt években – az Ökumenikus Segélyszervezettel partnerségben - a hátrányos helyzetű családok támogatására fordították az összeget. Idén a nemzeti lottótársaság úgy döntött, nemcsak a koncert helyszíni értékesítéséből származó bevétellel, hanem ezen felül egy jelentősebb összeggel kíván hozzájárulni az árvíz okozta károk helyreállításához, ezért felajánlotta az idén tavasszal bevezetett új számsorsjátékának, a Napi Mázlinak az egyheti bevételét is. 

Így összesen 150 millió forintot ad az árvízi védekezésben érintett településeknek

- írta közleményében a Szerencsejáték Zrt.

Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: a nemzeti lottótársaság mindig is elkötelezett volt abban, hogy támogatást nyújtson a rászorulóknak. "Jelenleg a legnagyobb szükség az árvíz sújtotta településeken van, ezért a Napi Mázli termékünk egyheti bevételét ajánlottuk fel erre a célra.” Mager Andrea hozzátette: 

a Szuperkoncerten is az összefogásra és a támogatásra hívtuk fel a figyelmet. És őszintén örülök annak, hogy sztárfellépőnk, Ricky Martin is kiállt ezen jó ügy mellett és köszönöm annak a mintegy 70 ezer embernek, akik közül sokan vásároltak a helyszínen, ezzel is növelve a felajánlott összeget.

A támogatás lebonyolítására a Szerencsejáték Zrt. stratégia partnerét, az Ökumenikus Segélyszervezetet kérte fel.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója köszönetet mondott a rendkívüli felajánlásért, melynek segítségével hathatós segítséget tudnak nyújtani számos érintett település árvízkárosultjának. Mint mondta, 

az Ökumenikus Segélyszervezet árvízi segítségnyújtásban szerzett évtizedes szakmai tapasztalata garantálja az adomány legmegfelelőbb módú felhasználását. A Segélyszervezet munkatársai az árhullám kezdetétől fogva a mai napig is a terepen végeznek helyszíni felméréseket, melyek alapján, a védekezéstől kezdve az árvíz okozta károk helyreállításáig, az adott igények szerint tudják segíteni a bajbajutottakat.     

Az idei Szuperkoncerten fellépett Metzker Viktória DJ, akit T. Danny követett a színpadon, akihez néhány dal erejéig KKevin is csatlakozott.  Majd a kék hajáról ismert női lemezlovas Regán Lili következett. Az estét Ricky Martin, a latin pop koronázatlan királya fergeteges latin koncerttel zárta, amelyet az elmaradhatatlan tűzijáték majd pedig egy látványos eddig soha nem látott drónshow zárt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!