Eladásra kínálják a lakást, amit a híres magyar színésznő egy titkos hódolójától kapott ajándékba

Vágólapra másolva!
Híres lakás vált eladóvá Budapesten, itt élt Bónis Malvin, a neves színésznő és férje, Zsolnay Miklós, a messze földön híres Zsolnay-gyár tulajdonosának, Zsolnay Vilmosnak az egyetlen fia.
Vágólapra másolva!

A Mandiner egy érdekes ingatlanhirdetésre bukkant az ingatlan.com oldalán 169 millió forintért árulnak egy háromszobás lakást a Thököly út egyik villájában. A lakás különlegessége, hogy a 20. század elején itt élt Bónis Malvin, híres színésznő, és férje, Zsolnay Miklós, a világhírű Zsolnay-gyár alapítójának, Zsolnay Vilmosnak az egyetlen fia.

Miklós apja halálos ágyánál megígérte, hogy nem hagyja veszni a gyárat és egész életében tett is érte. 

Miklós a pécsi gyár mellett Budapesten is nyitott egy üzemet Zuglóban, és sokat ingázott a két város között. A lakáshoz mellékelt fotókon látható egy Zsolnay-díszítés az ajtón, amelyet Miklós készíttetett szerelmének. Bónis Malvin a teljes villát 1905-ben kapta egy titkos hódolótól. A korabeli beszámolók szerint a János vitéz századik előadása után egy virágcsokorral és egy levéllel lepte meg valaki a színésznőt, akinek szépsége sokakat elbűvölt, és még a kritikusok is elnézőek voltak vele.

Zsolnay Miklós szobra és az eladásra kínált lakás díszes ajtaja. Fotó: Wikipedia/Ingatlan.com/Otthon Centrum

Ebben a titkos rajongó közölte, ráruházza a villa tulajdonjogát és bármikor költözhet. Bónis Malvin nem utasította vissza a mesés ajánlatot. 

Egy újságcikk így írt: „Bónis Malvin annyira gyönyörű, hogy nem lehet neheztelni rá a színészi teljesítménye miatt.” Később itt lakott férjével, Zsolnay Miklóssal, ám kapcsolatuk nem tartott sokáig, mivel a gyáros családja ellenezte a házasságot. Válásuk után Malvin eladta a villát, amit később a szocialista rendszer átalakított, eltüntetve a díszes homlokzati elemeket, és különálló lakásokat hozva létre.

Hosszú évtizedekig nem került be a hírekbe a villa, ám 2016-ban igen, akkor ugyanis kiderült, az egyik szoba a Zsolnay-gyár pompás kandallóját rejti. 

A villa egykori kandallója több mint 26 millió forintért kelt el egy árverésen. Fotó: Arcanum/Világgazdaság

Az épület földszinti lakása ma is különlegességnek számít. Zsolnay Miklós 1922-ben hunyt el és Pécsett temették el, míg Bónis Malvin 1925-ben halt meg, és Tiszafüreden helyezték végső nyugalomra - írja a Mandiner.

Korábban arraól is írtunk, hogyha a Zsolnay a mindene, megveheti a Vasváry Présházat! Arról is írtunk, hogy lopják a milliós Zsolnay-kutakat Pécsett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!