Elszabadult lovak vágtáztak a forgalommal szemben az M5-ös autópályán - videó

Vágólapra másolva!
Nem mindennapi látvánnyal szembesültek péntek délután az autósok az M5-ös autópályán, ahol a forgalommal szemben vágtázott több ló is. A jelenetről több videó is készült, nem sokon múlt a tragédia.
Vágólapra másolva!

Péntek délután több videó is felkerült a közösségi oldalakra, amelyeken az látszik, hogy lovak vágtáznak fel az M5-ös autópályára, ahol a forgalommal szemben folytatják az útjukat Budapest felé. A Metropol információ szerint a lovak Ócsáról szabadultak el és nagy riadalmat okoztak Soroksáron az M5-ös autópályán, de a figyelmes autósoknak köszönhetően nem történt baleset.

Én az M5-ös autópályán kifelé, az M51es felhajtó előtt láttam a lovakat. Ők akkor egy szerviz úton vágtáztak, ami az autópályára vezetett fel. Akkor már elég hosszú sor volt mögöttük, mert egy autós a két sáv közepén vészvillogóval haladt, hogy feltartsa a forgalmat

- írta a Metropol egyik olvasója.

A lovak végül ép bőrrel megúszták a kalandot, ugyanis egy Facebook csoportba kikerült egy poszt, miszerint az elszabadult állatokat befogták.

Nemrég kaptam a hírt, hogy a pacik szerencsére már biztonságban vannak. Mázlink volt az időjárással, mert mindenki lassan haladt. Míg élek nem felejtem el, hiszen nem minden nap lát az ember 5-6 lovat vágtázni a közúton

- írta az olvasó.

A Metropol úgy tudja, hogy az összes ló biztonságba került, az azonban még nem derült ki, hogy hogyan szöktek meg. 

Korábban arról írtunk, hogy egy auguszti hajnalon okozott halálos balesetet egy elszabadult ló, amikor hajnalai 1 óra körül a 26-os számú főút 11 kilométerénél – Sajószentpéter és Sajóbábony között- egy Miskolc irányába közlekedő autó, három lóval ütközött. Úgy tudni, a lovak egy közeli tanyáról szöktek el. Az autó vezetője pedig a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére és a műszaki mentés idejére  a rendőrök a főút Miskolc irányába vezető oldalát lezárták, a forgalmat Boldva irányába terelték. 

Áprilisban pedig öt ember megsérült meg London belvárosában, miután a brit hadsereg néhány lova elszabadult és két órán keresztül vágtázott, több balesetet okozva. Egy közösségi oldalra felkerült videón jól látszik, amint egy fehér és egy fekete ló tűnik fel az Aldwych metróállomás közelében. Az állatok több járművet is megrongáltak, összetört egy taxi oldala, egy emeletes busznak pedig betört a szélvédője.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!