Guinness-rekord született Borsodban - videó

Vágólapra másolva!
Emőd városának lakói Guinness-rekordot állítottak fel szombaton. A résztvevők majdnem egy mázsa szalonnát sütöttek meg egy négyméteres, külön erre az alkalomra készült nyárson.
Vágólapra másolva!

Megszületett a borsodi Guinness-rekord szombaton, emődi lakosok majdnem egy mázsa szalonnát sütöttek meg egyszerre, egy, az erre az alkalomra készült nyárson. A tüzet hivatásos tűzoltók gyújtották be - írja a Mandiner.

Az Emődi Pincegazdák Egyesülete már 2006-ban is rekordot döntött, akkor 2269 ember sütött egyszerre szalonnát. 

Az idei rekordkísérlet jótékony célt szolgált: a "jelképes áron kínált zsíros kenyerek” bevételét rászoruló gyerekek karácsonyi ajándékaira ajánlották fel a szervezők.

Amint arról korábban beszámoltunk, egy 9 éves fiú, Archie Davies, megtalálta a világ leghosszabb sültkrumpliját, amikor családjának segített a vacsorakészítésben. A gyerek anyja felvette a kapcsolatot a Guinness Rekordok Könyvével, hogy kiderüljön, valóban különleges krumpli darabot fedeztek-e fel. Az eddigi rekord 22,35 centiméter volt. Egy délkelet-londoni háziállat is új rekordot állított fel: 26 évesen a világ legidősebb élő macskája lett. Megvan a világ legkisebb embere is, aki akkora, mint egy görögdinnye - fotók. Egy rendkívül hosszú fülekkel született pakisztáni kecske pedig igazi médiasztár lett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!