Kiadták a riasztást: jégeső és szélvihar jöhet

Vágólapra másolva!
Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet az egész ország területére csütörtök éjfélig. Az érintett területeken jégeső eshet, és károkat okozhat az erős szél is.
Vágólapra másolva!

Jégeső és szélvihar miatt kiadták a riasztást az egész ország területére csütörtök éjfélig. "Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat" - olvasható a katasztrófavédelem honlapján

jégeső,riasztás
Képünk illusztráció!
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A riasztások által érintett területeket, járásokat a folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon.

Ma délután a déli és a középső országrészben néhány helyen megdörrenhet az ég. 

 "Az esti óráktól a Dunántúlon egyre többfelé erőre kap a délnyugati szél, a legerősebb széllökések az éjszaka második felében a Bakonyban, csütörtök délelőtt az Alpokalján, a Kisalföldön is elérhetik, meghaladhatják helyenként a 70-75 km/h-t. Holnap délután nyugat, északnyugat felől hidegfront érkezik, amelynek mentén, illetve előterében elsősorban a délnyugati tájakon alkalmasak a feltételek néhány zivatar kialakulására" - írja a HungaroMet.

fejfájás
A frontérzékenyek számára megterhelő lehet a következő időszak
Fotó: Science Photo Library via AFP

"A frontérzékenyek számára sajnos még megterhelő lehet a következő időszak. Csütörtök késő délután gyenge hidegfront érkezik, előterében viszont az erőteljes melegedés miatt melegfronti hatások tapasztalhatók. A hétvégén is érkezik egy gyenge front vasárnap, de sok vizet az sem fog zavarni" - áll a meterológiai szolgáltató közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. 

Mutatjuk, hány meleg nap van hátra az őszből.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!