Idős pár halt meg egy lakástűzben, Tiszaderzsiben

tűzoltó
Képünk illusztráció!
Fotó: Origo
Vágólapra másolva!
Hétfőn kora délután riasztották a katasztrófavédelmet, miután egy tiszaderzsi idős házaspárhoz nem jutott be egy ismerősük. A ház ajtaját kéziszerszámokkal nyitották ki, a párt holtan találták az épületben. A hálószobában égésnyomok voltak, de a tűzoltók beavatkozására már nem volt szükség.
Vágólapra másolva!

Egy tűzoltóegység vonult Tiszaderzsiben a Fő utcai, hetven négyzetméteres családi házhoz, amelynek ajtaját kéziszerszámokkal nyitották ki. Az idős házaspárt holtan találták az épületben, amiben korábban tűz pusztított - írja közleményében a katasztrófavédelem. 

A hálószobában égésnyomok voltak, matrac, kanapé és éjjeliszekrény égett, de tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség.

 A tűz keletkezésének pontos okát vizsgálják. Mint írták, egy égő vagy akár csak parázsló matrac rendkívül erősen füstöl, ezért nem tanácsos ágyban dohányozni. 

Már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért a hálószobába mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, tűz volt egy XVIII. kerületi lakásban is, mintegy két négyzetméteren égtek a berendezési tárgyak a tizedik emeleti otthonban a Havanna utcában. Arról is írtunk, hogy kigyulladt egy Tesla a nyugat-franciaországi Deux-Svres megyében, az utasok bent égtek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!