Percről percre

Több települést visszafoglaltak az oroszok Kurszkban, új stratégiát alkot a NATO

Oroszország, Ukrajna, orosz-ukrán háború, kézigránát, gránát, Donyeck, katona
Szétszerelt kézigránát egy ukrán katona kezében a donyecki Dolynában, október 1-jén
Fotó: Maciek Musialek/Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül4 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 964. napjáról.

07:01
október 14, 2024
Vágólapra másolva!

Csaknem tizenegyezren érkeztek tegnap Ukrajnából

Az ukrán-magyar határszakaszon 5268-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5592-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 27 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

05:02
október 14, 2024
Vágólapra másolva!

Der Spiegel: Ukrajna területeket engedne át az oroszoknak a béke érdekében

Az ukrán kormány olyan lehetőséget is fontolóra vesz a háború befejezése érdekében, amely lemondana arról a törekvésről, hogy visszaállítsa Ukrajna teljes területi integritását  - írta a Der Spiegel német hírportál október 13-án egy ukrán kormányhoz közeli tisztségviselőre hivatkozva.

Ukrajna területének több mint 20 százaléka jelenleg orosz megszállás alatt áll. Volodimir Zelenszkij elnök ukrajnai békeformulájának egyik pillére az összes megszállt terület teljes felszabadítása, és Kijev többször kijelentette, hogy nem hajlandó területi engedményeket tenni Moszkvának - emlékeztet a lap.

A kormány most „komoly tárgyalásokat” folytat arról, hogy lemondjon a teljes területi visszaállításra vonatkozó céljáról 

- mondta a Der Spiegelnek egy meg nem nevezett tisztviselő.

„Úgy véltük, hogy a győzelemnek (Vlagyimir Putyin orosz elnök) Oroszország feltétel nélküli megadásával kell járnia. Ez téves felfogás volt a győzelemről” - mondta a lapnak a tisztviselő, aki szerint a háború befejezéséről szóló megállapodás lehetetlen lenne bizonyos engedmények nélkül.

A tisztviselő szerint olyan tényezők kényszerítik Kijevet arra, hogy területi engedményeket fontolgasson, mint Oroszország egyre nagyobb előretörése Kelet-Ukrajnában és az amerikai elnökválasztás bizonytalan kimenetele.

(Kyiv Independent)

04:48
október 14, 2024
Vágólapra másolva!

Hatalmas evakuáció Szumi területről

Összesen közel 37 ezer lakost evakuáltak Szumi területéről, köztük több mint 6400 gyermeket - közölte a Szumi terület katonai közigazgatása október 13-án.

Az Ukrajna és Oroszország északkeleti határán fekvő Szumi területet napi szinten támadják az oroszok, a Kurszki területtel szemben fekszik, ami az orosz offenzíva egyik fő iránya. Az evakuálást az is indokolta, hogy az oroszok rengeteg légibombát vetnek be a területen. (Kyiv Independent)

04:39
október 14, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!