Még a közmédiától is áramlott pénz Magyar Péter öccsének zsebébe

Magyar,Márton,MTVA
Magyar Márton
Fotó: YouTube
Vágólapra másolva!
Magyar Márton részt vett egy olyan produkció elkészítésében, amit a közmédia tavaly év végén tűzött a műsorára - tudta meg a Magyar Nemzet. Mint írták, egy újabb intézménnyel bővült azoknak az állami vállalatoknak a sora, amelyektől az utóbbi években pénz áramlott Magyar Péter testvéréhez.
Vágólapra másolva!

Magyar Márton körülbelül egy éve tett közzé egy bejegyzést közösségi oldalán, amiben arról számolt be, hogy kreatív szerkesztőként részt vett a Családfamesék című sorozat egyik epizódjának elkészítésében. A produkciót az MTVA mutatta be, ami ellen nemrég tüntetett Magyar Péter.

Magyar,Márton,MTVA
Magyar Márton
Fotó: YouTube

A Magyar Nemzet megkérdezte a köztévét, hogy milyen szakmai kapcsolatban voltak Magyar Péter testvérével. 

A Családfamesék sorozat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) külső gyártásban készült produkciója.

"Magyar Márton nem volt az MTVA munkavállalója, és szerződéses jogviszonyban sem állt velünk" – áll a válaszban. A lap úgy fogalmaz, hogy az, hogy Magyar Márton nem is olyan régen a közmédia környékén ügyködött, az elmúlt heti tüntetés fényében különösen érdekes. A Tisza Párt elnöke ugyanis a közmédia ellen is irányuló bojkottra szólított fel, beszédében pedig a jelenlegi magyar állami köztájékoztatást a hitleri propagandához hasonlította.

Érdekes, hogy amikor a testvére közreműködésével készült produkciót sugározta a közmédia, akkor Magyar Péter még nem kritizálta hangosan az MTVA működését. 

2023 novemberében Magyar Péter havonta 945 400 forintért még helyet foglalt a szintén állami Volánbusz Zrt. igazgatóságában.

Testvére havi 750 ezer forintért adott kommunikációs tanácsokat a vállalatnak, megbízási szerződés keretében. Amikor pedig Magyar Péter a Diákhitel Központot vezette, testvére az egyik olyan beszállítónál dolgozott, amelynél jelentős túlárazást állapított meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi). 

A Tisza Párt vezetőjét 2019 júniusában nevezték ki a Diákhitel Központ vezérigazgatójának, 2019. augusztus elsejétől testvére a PlanB Magyarország Kft. alkalmazottja lett. A cég fél éven át foglalkoztatta Magyar Mártont projektmenedzserként, ezért havi háromszázezer forint fizetést adott. A kft. több szerződése is szerepel abban a Kehi-jelentésben, amely a Magyar Péter vezette Diákhitel Központ túlárazott beszerzéseit sorolta fel.

Magyar Márton tehát több állami szervezettől is pénzhez jutott az elmúlt években.

A Volántól közvetlenül, a Diákhitel Központtól és a közmédiától közvetve szerzett bevételt. Ráadásul előbbi két cégnél testvére, Magyar Péter az idő tájt vezető pozíciót töltött be. Fentieken kívül Magyar Márton Kontroll Média Szolgáltató Kft. néven céget alapított, majd szinte azonnal aktívvá is vált a YouTube-on. A csatorna oldalára felkerült például egy olyan felvétel, amelyen Magyar Márton a tüntetőket interjúvolja a közmédia elleni demonstráción. 

Magyar Márton tagadja, hogy az új médium indulásának köze lenne a Tisza Párthoz, ugyanakkor néhány hónapja több tévésnek segített interjúkat szervezni testvérével, Magyar Péterrel.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!