Magyar Péterék az Európai Parlamentben igent mondtak az illegális migrációra, a genderőrületre és a brüsszeli zsarolásokra

Vágólapra másolva!
Több fontos kérdéskörben is Magyarország érdekei ellen voksoltak a Tisza Párt európai parlamenti képviselői Brüsszelben, ahol a hét folyamán költségvetéssel összefüggő ügyekben döntöttek - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet az összeállításukban. A lap közölte, hogy Magyar Péter pártja támogatta a hírhedt migrációs paktumot, valamint a hazánknak jogosan járó uniós pénzek visszatartását a jogállamiság sérülésére hivatkozva. Ugyanakkor nemet mondtak a patrióták frakciójának nemzeti szuverenitást védő, woke-ellenes javaslatára.
Vágólapra másolva!

A lap legújabb cikkében összeszedte, hogy az elmúlt napokban Magyar Péterék miket szavaztak meg az Európai Parlamentben. Ebből világosan látszik, hogy mást mondanak a nyilatkozataikban, mint amiket valójában cselekszenek. 

Deutsch Tamás közölte, hogy a Tisza Párt EP-képviselői egyrészt támogatták azt a javaslatot, hogy az EU tízmilliárd forinttal nagyobb összeget fordítson az unióba érkezett migránsok közvetlen ellátására. Másrészt helyénvalónak tartották, hogy Magyarország kétszázmillió euró büntetést kapjon az Európai Unió Bíróságától, amiért nemet mondott az illegális migrációra, valamint jogi és műszaki határzár alkalmazásával nem engedett be migránsokat az ország és az unió területére. Ugyanakkor Kollár Kinga tiszás képviselő mindezeket letagadta, és ferdítéssel vádolta meg a Fideszt. 

A Magyar Nemzet átnézték a döntéseket, melyből egyértelművé vált, hogy Magyar Péter pártja Brüsszelben támogatta a hírhedt migrációs paktumot, amely bevándorlókat telepítene hazánkba. A dokumentumban ugyanis ez szerepel:

A menekültügyi, migrációs és integrációs alap keretében további finanszírozásra van szükség a menekültügyi és migrációs paktum megfelelő és gyors végrehajtásának biztosítása érdekében; ezért úgy határoz, hogy 2025-re a költségvetési tervezethez képest 25 millió euróval megerősíti a menekültügyi, migrációs és integrációs alapot, tekintettel arra, hogy az pozitívan járult hozzá a menekültek azonnali támogatásához.

Továbbá az is kiderült, hogy Magyar Péterék már azt a javaslatokat nem támogatták, hogy Magyarország kétmilliárd eurónyi támogatást kapjon a déli határokon felállított határkerítés költségeinek fedezésére.

A lap azt is bejelentette, hogy 

a tiszások az EP-ben a hazánkkal szemben folytatott brüsszeli zsarolás oldalára álltak. 

A tiszások egy jelentéstervezet azon bekezdését is megszavazták, hogy amely „ismételten felhívja a tanácsot és a bizottságot, hogy teljeskörűen alkalmazzák az uniós költségvetés védelmét szolgáló általános feltételrendszerről szóló (EU, Euratom) 2020/2092 rendeletet.” A dokumentumban hangsúlyozzák: „különösen, hogy a jogállamiság betartása az uniós forrásokhoz való hozzáférés alapvető előfeltétele”. Az EP jelentéstervezete szerint a jogállamisággal kapcsolatos rendszerszintű problémák, például a hatalmi ágak szétválasztása elvének megsértése vagy az igazságszolgáltatás függetlenségének megtámadására vagy a korrupció elleni küzdelem intézményeinek felszámolására irányuló közelmúltbeli tagállami kísérletek egyértelmű kockázatot jelentenek az unió pénzügyi érdekeire és az uniós költségvetés védelmére nézve. Ezért felhívják a bizottságot, hogy ne engedjen visszalépést a jogállamiság és az intézmények védelme területén elért eredmények tekintetében.

Világos tehát, hogy ennek a dokumentumnak a megszavazásával 

Magyar Péter pártja azonosult Brüsszel álságos módszerével, amivel alaptalan jogállami problémákra hivatkozva visszatartják a magyaroknak járó uniós pénzeket.

Közölte a lap azt is, hogy Brüsszelben úgy akarják megreformálni a saját források rendszerét, hogy új forrásokat vonnának el a tagállamoktól. Ezáltal Magyarék egy olyan kezdeményezést támogatták, ami 

annak a Next Generation EU elnevezésű helyreállítási alap hiteleinek visszafizetésére szedne be pénzt Magyarországtól, amiből a hazánknak járó részt még mindig nem fizette ki Brüsszel.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy hiába hangoztatja azt Magyar Péter, hogy ők haza tudnák hozni az uniós pénzeket, a gyakorlatban mégsem tesznek ebbe az irányba lépéseket. 

Egy Patrióták Európáért által benyújtott módosító javaslatot, mely éppen erre irányult volna, mégsem szavazták meg. 

A Magyar Nemzet ismereti, hogy a patrióták frakciója követelte az indítványukban, hogy a bizottság haladéktalanul folyósítsa azokat a pénzügyi forrásokat, amelyekre érdemben jogosult. Elvárják továbbá, hogy „az új bizottság vizsgálja felül a jogállamiságra vonatkozó feltételrendszer alkalmazását, és szüntesse meg a tagállamok szelektív, politikai alapú ideológiai zsarolását”. Mindezeket azonban Magyar Péterék az EP-ben nem tartották alkalmasnak arra, hogy megszavazzák, így az uniós pénzek hazahozatalát hangoztató nyilatkozataik sem vehetők komolyan.

Végül a lap felhívta arra figyelmet, hogy a napokban 

Magyar Péter és politikustársai nem támogatták a patrióták nemzeti szuverenitást védő, woke-ellenes módosítóját sem, ellenben azt már pártolták szavazatukkal, hogy több pénzt adjanak az LMBTQ-propagandára. 

Úgy látják, ezzel a tiszások beálltak azok táborába, akik kiálltak a hagyományos családmodellt és a normalitást támadó propaganda mellett. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!