Magyar Péter egy hete volt az MTV-ben és a rádióban, mégis azért tüntet, hogy bemehessen - Élő

Vágólapra másolva!
Magyar Péter tüntetést szervezett a közmédia elé, de már most hergel egy magántelevízió munkatársa ellen, aki nem megy el tünteti oda, ahol ő beszédet mond. A diszkópolitikus maga akarja megmondani az újságíróknak, miről kérdezhetik. Aki nem hízeleg neki, azzal személyeskedik és gyalázkodik.
Vágólapra másolva!

A baloldali ellenzéktől nem idegen, hogy a közmédia ellen hergeljen. Magyar Péter is a DK, valamint a 2022-es választáson együtt induló baloldali összefogás többi szereplőjének bevett módszerét követi, amikor olyan valótlanságok terjesztésével igyekszik a közhangulatot a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) ellen fordítani, hogy nem biztosítanak neki megszólalási lehetőséget. 

Ebben az sem zavarta, hogy az elmúlt hetekben szerepelt a köztévében és a közrádióban, és számos egyéb meghívással is megkeresték, amelyekre nem reagált. 

Magyar akkor is ezt a receptet követi, amikor „goebbelsi propagandagyárnak” titulálja a közszolgálati televíziót, valamint amikor a szimpatizánsait az MTVA székháza elé hívja tüntetni.

Mint arról korábban beszámoltunk, baltákkal, csákánnyal támadnák meg az MTVA székházát Magyar Péter szélsőségesei. A Metropol információ szerint Magyar Péter a Tisza párt egyik szervezőjét és vezető aktivistáját, László Donátot bízta meg a rohamosztag felépítésével. A felforgatás stratégiája már 2022-ben is előkerült a történelmi válságban lévő baloldali tüntetéseken. A kormány megbuktatását célzó erőszakos akciók Szrgya Popovics nevéhez köthetők. Ő dolgozta ki ezeket a módszereket. Popovicsot a The Guardian a globális forradalom titkos építőmesterének nevezte.


Összevissza beszél 

Szöllősi Györgyi, az ATV Egyenes beszéd című műsorának főszerkesztője és egyik műsorvezetője a napokban Facebook-oldalán számolt be arról, hogy életében először kéthetes, összefüggő nyaralásra tud elmenni.  Magyar Péter ezzel az utazási információval kezdte el támadni az ismert műsorvezetőt: egy teljesen indokolatlan fordulattal odaszúrt az ATV Zrt. műsorvezetőjének, Szöllősi Györgyinek.

A Tisza Párt vezetője Szöllősi Györgyi nevét kezdte el emlegetni, mondván „épp elment valami egzotikus szigetre, mint egy rendes újságíró, aki aggódik a média függetlenségéért”.

Magyar érveléséből azonban egyáltalán nem derült ki, hogy miért ne mehetne el valaki nyaralni. 

Jól látszik, teljesen összevissza beszél a diszkópolitikus. 

Mindezek mellett Magyar maga akarja megmondani az újságíróknak, miről kérdezhetik. 

Aki neki nem tetsző kérdést tesz fel azzal személyeskedik, gyalázkodik, és hazudozik.  

 

Újságírókat fenyeget

Természetesen jobboldali újságírókat is fenyeget Magyar Péter. Egy rendezvényen azt mondta: A 2026-os országgyűlési választás után megteremtjük a kiegyensúlyozott médiakörnyezetet, propaganda nélkül, amit az első nap fogunk megszüntetni.

Innen is javaslom a propagandistáknak, hogy legkésőbb 2026 márciusában kezdjék el nézegetni az álláshirdetéseket, és a helyükben az utóbbi pár évet kitörölném az önéletrajzomból, és inkább azt mondanám, hogy családi okokból otthon tartózkodtak, vagy nem tudom"

– fogalmazott Magyar, aki még hazugságra is megpróbált rávenni számára nem kívánatos újságírókat.

Ők szólaltak fel

Az Origo tudósítója a helyszínen van, ha valami érdemleges történik, természetesen beszámolunk róla.

Magyar Péter tüntetésén felszólalt: 

Nagy Ervin színész, Tóth Imre humorista és Nagy Bandó András humorista, Kátai István színész. Nagy Navarro Balázs, egykori MTV-dolgozó. Incze Zsuzsa, volt műsorvezető. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Tarr Zoltán, Tisza-párt EP-képviselő. 

Magyar Péter tüntetésén megjelent politikusok: 
Márki-Zay Péter, a 2022-es baloldali összefogás vesztes miniszterelnökjelöltje, Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő. Fekete-Győr András és LMP-s képviselők is.

Magyar Péter tüntetésén megjelent közéleti szereplők: 
Bródy János és felesége, Nagy Attila Tibor politológus.

A tüntetésen egyébként levetítettek egy 444.hu-s kisfilmet is. 

A tüntetésen a csekély számú résztvevő - az MTVA vezérigazgatójára utalva - azt kiabálta, hogy hozzuk ki, mire Magyar Péter azt üvöltötte, hogy gyere ki, vagy kihoznak.

Magyar Péter a tüntetésen a köztévé mellett szidta a TV2-t és az Origót is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!