Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján. A hivatalos ünnepség kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek.
Vágólapra másolva!

Az „1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja” ünnepségsorozat október 22-én, kedden 14 órakor koszorúzással kezdődik az 1956-os Műegyetemi emlékműnél. 15 órakor a Műegyetemi megemlékezésen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mond ünnepi beszédet. Ezt követően 16 órakor fáklyás menet indul 2500 fő diákkal, korhű ruhába öltözött fiatalokkal, Csepel teherautókkal a Bem térre. A 17 órakor kezdődő Bem téri ünnepségen Kövér László házelnök szólal fel. Délután 17:35 és este 23 óra között a Külügyminisztérium épületét fényfestés díszíti.  

Október 23-án a Kossuth Lajos téren 9 órakor ünnepélyes zászlófelvonással indul a program. Ezt követően 10 és 18 óra között a Nyitott Parlament program keretében az érdeklődők megtekinthetik a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot, a Szent Koronát, a Kossuth Lajos téren pedig a korhű, kiállított Csepel teherautót. A 301-es parcellánál egész napos protokollmentes megemlékezés lesz. 

A 10:30-kor a Millenáris Parkban kezdődő hivatalos ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. 

Az ünnepség kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek. A 18 órakor a MÜPA-ban rendezett díszünnepségen Sulyok Tamás köztársasági elnök mond beszédet. Az eseményt az MTVA élőben közvetíti.

16 és 23 óra között a Külügyminisztérium épületét és a Budapesti Műszaki Egyetem „K” épületét fényfestés díszíti majd. A Terror Háza Múzeum 10 és 18 óra között ingyenesen lesz látogatható, a Hősök falánál pedig egész napos protokollmentes gyertyagyújtás lesz.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!