Vágólapra másolva!
Péntek reggel fél nyolc után Orbán Viktor lesz a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a vendége. A miniszterelnök várhatóan beszámol a legfrissebb kormányzati döntésekről, de szó eshet a héten az Európai Parlamentben zajló csörtéről is, amikor több EU-s politikussal is vitába szállt a kormányfő.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül14 bejegyzés

Péntek reggel fél nyolc után Orbán Viktor lesz a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a vendége. 

 

07:06
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Péntek reggel fél nyolc után Orbán Viktor lesz a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának a vendége. 

07:07
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Uniós viták

A miniszterelnök várhatóan beszámol a legfrissebb kormányzati döntésekről, de szó eshet a héten az Európai Parlamentben zajló csörtéről is, amikor több EU-s politkussal is vitába szállt a kormányfő.

07:08
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor. Nem azért vagyunk tagjai az Európai Uniónak, mert olyan amilyen, hanem azért, amilyen lehetne

07:28
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Itt nézhetik élőben a kormányfői interjút

07:31
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik.

07:36
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Ezért maradt el a színvonalas vita

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején közölte, egy érdekes helyzetben találta magát a strasbourgi ülésen. 

Egy színvonalas vitát tudtunk volna rendezni az aktuális európai problémákról, és ehhz képest akik összejöttek, azok vérgőzős állapotban voltak, és egy politikai pofozkodást szerettek volna, és nekünk rontottak. 

 

07:40
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Brüsszel bejelentette, hogy kiket akar Magyarország élén

Orbán Viktor arról is beszélt, ha rárontanak az emberre, akkor vagy elenegedi a füle mellett, vagy pedig nem hagyja magát. Mindenki megkapta a magáét, és elövettem az összes érveimet. Azt hittük, hogy az uniós képviselők intelligens emberek - tette hozzá. A béka feneke alatt van az egész - mondta. Már én túlvagyok az egészen. Végülis elég világosan kirajzólodott mi történt: az EB elnöke és az EPP elnöke bejelentették, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt - mondta a kormányfő. 

Ennek a nyíltsága, szégyentelensége, az szokatlan. Meg is nevezték, kikből álljon az új magyar kormány. Dobrev Klára és Magyar Péter kormányát akarják. 

 

07:43
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az nem megy, hogy Brüsszelből megmondják, ki kormányozzon itthon

Bele kell szállni az ukárn háborúba és a kereskedelmi háborúba, el kell törölni a családvédelmi intézkedéseket, és be kell engedni a migránsokat - ezt akarja Brüsszel, és ezt el is fogadták az érintettek. Orbán Viktor közölte lehet, hogy ezt Brüsszelben akarják, de ehhez a magyarokhoz is lesz egy két szava. Értem, hogy van egy ilyen politikai koncepció. Az nem megy, hogy Brüsszelből megmondják, ki legyen a hazai brüsszelita kormány. Ez egy szabad ország, és a magyar emberek erről dönteni fognak. Ezzel a brüsszeli tervvel szembe fogunk szállni - mondta.

 Az ilyen típusú brüsszelita terveknek nem kedveznek az átláthatóság. 

 

07:46
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Schengeni csoportot hozna létre Magyarország

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy most azt javasolja, hogy jöjjön létre egy schengeni-zóna országait tömörítő testület, és ott döntsék el, hogyan alakuljon a határvédelem és   a migráció kezelése. 

Ezen testület alár kerüljön a Frontex is.    

 

07:49
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Egész Európa fordul, és idővel beállnak egy migrációellenes álláspontba

Orbán Viktor elmondta, hogy Európáan elvesztették az otthonosság érzetét az emberek, a bűncselekmények száma nő. Az egész migrációnak óriási pénzügyi terhe van - tette hozzá. Az új francia belügyminiszter messze túltesz a magyar javaslatokon. Hollandiában a migrációellenes erők nyertek. Egész Európa fordul, és idővel beállnak egy migrációellenes álláspontba - tette hozzá.  

07:52
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Itt vannak a konkrét gazdasági lépések

Nekünk a magyar gazdasággal kell foglalkoznunk, és új lendületet adunk a magyar gazdaságnak. Körvonalazódnak a magyar intézkedések, és nagy lendületet adunk a gazdaságnak - mondta Orbán Viktor. A kormányfő közölte, hogy idén 1-2 százalékos bővülés lesz, de jövőre nagy lendületet veszünk. A megfizethető lakhatás tekintetében kell előrelépni, és Budapesttel is készen állunk a tárgyalásra - mondta. Támogatni fogjuk a falusi lakás-és házépítést, az emberek megakarításait is felhasználjuk. Jól haladnak a tárgyalások a szakszervezetekkel a bérekről. A célunk, hogy egymilliós átlagkereset legyen Magyarországon, és lesz munkáshitel is. A KKV-k támogatása is erősödni fog a Demján Sándor program révén - ismertette a kormányfő.  

07:54
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Új egyezség kell az emberekkel

Orbán Viktor közölte, hogy a fent bemutatott programok finanszírozási hátterét a növekedés adja majd. A kormány a konkrét számokról is tárgyalni fog, és várhatóan 2 héten belül jönnek a konkrét intézkedések - tette hozzá. Egyfajta új egyezség kell az emberekkel - mondta. 

07:58
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Komoly beruházások

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a fogyasztásról való vita nem vezet előre, mert nem lehet megmondani az embereknek, hogy mit tegyenek a jövedelmükkel. A gondot az okozza, hogy az európai járműipar termelése lelassult, és átalakulás zajlik. Mi komoly beruházásokat tettünk az átállás érdekében, hogy itt maradjanak a nagy autógyárak - tette hozzá. 

Ezt ma még az emberek nem látják, de pár éven belül nyilvánvaló lesz az átállás sikere.  

Fényesek a magyar gazdaság jövőbeli kilátásai - tette hozzá. 

07:58
október 11, 2024
Vágólapra másolva!

Vége

Véget ért a kormányfői interjú.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!