Befejeződtek az őszi írásbeli érettségik

Vágólapra másolva!
Befejeződtek pénteken az október-novemberi érettségi vizsgaidőszak írásbeli vizsgái: tíz vizsganapon 202 intézményben 22 409 diák vizsgázott - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az írásbeli vizsgák feladatlapjait és azok javítási-értékelési útmutatóit az Oktatási Hivatal az előzetes ütemezésnek megfelelően, folyamatosan nyilvánosságra hozta a honlapján, szombaton 14 órától valamennyi vizsgaanyag elérhető a felületen.

Az idei őszi érettségi november 7. és 11. között 115 helyszínen, 917 tantárgyi bizottság előtt, több mint 13 ezer emelt szintű szóbeli vizsgával folytatódik. 

A középszintű szóbeliket november 18. és 22. között tartják - tették hozzá.

Érettségi, Történelem írásbeli vizsga, angol nyelven, Békéscsaba, oktatás, vizsga, iskola, 2024. 05. 08.
Képünk illusztráció!
Fotó: Lehoczky Péter / MTI/Lehoczky Péter

Az október-novemberi érettségi vizsgákra szeptember 5-ig lehetett jelentkezni. Írtunk arról is, hogy az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgát tehettek.

Egy egészséges izgulás nem kell, hogy negatívan hasson a teljesítményre, de előfordulhat, hogy a szorongás olyan típusú vagy mértékű, ami már negatívan hat a teljesítményre. 

A nyári érettségi vizsgaidőszak előtt összegyűjtöttünk pár tippet az izgulás ellen. Arról is írtunk, hogy milyen ételek segíthetnek az érettségizőknek csökkenteni a vizsgadrukkot.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!