Békéscsabai extrém sportpálya: kihívás, adrenalin, jó közösség

Vágólapra másolva!
Az extrém sportok szerelmesei számára új közösségi tér nyílt Békéscsabán. A megújult Extrém Sportpályán garantált a jó társaság és az adrenalindús sportos kaland.
Vágólapra másolva!

A sport, több mint egyszerű mozgás. Alázatra, szorgalomra nevelő, közösséget és jellemet formáló, egészséget megőrző tevékenység, amely fejleszti a képességeket és megfontoltabbá is tesz. Ezért is nagyon fontos, hogy minél többen űzzük, minél többen minél többféleképpen leljék örömünket a mozgásban, a sportolásban. A sport olyan energiákat szabadít fel, amelyek új ismeretségekhez, új barátságokhoz vezetnek.

A közös hobbinál, a közös sportolásnál kevés jobb összekötő kapocs létezik.

Az extrém sportpályák világa magával ragadó és izgalmas kalandokat kínál minden vállalkozó szellemű sportkedvelő számára. Ezek a helyszínek nem csak a fizikai kihívások és az adrenalinbomba miatt vonzóak, hanem a közösség miatt is, amely életre szóló barátságokat és emlékezetes pillanatokat eredményez.

Békéscsaba városvezetése pontosan tudja, hogy a sport egy olyan terület, amire áldozni kell. Az elmúlt időszakban megvalósult nagyszabású sportinfrastruktúra fejlesztések valósultak meg, amik azt mutatják, hogy a város erejéhez mérten folyamatosan igyekszik támogatni a békéscsabai sportéletet. Többek között megújult 5 műfüves sportpálya, felújították és bővítették az egyik sokak által használt, népszerű szabadtéri fitneszparkot. Rendezettebb környezet várja a sportolókat a Csányi utcai MÁV-pályán. Felújításra került a súlyemelők és az atléták öltözőjének épületei. Az önkormányzat mindemellett fejlesztette a Bessenyei utcai sportlétesítményt és bővíti az Árpád Fürdőben az úszók és vizilabdázók edzési lehetőségét szabadtéri street work parkkal, amit természetesen az uszoda látogatói is használhatnak.  

A békéscsabai extrémsport-pályát 2020-ban a városi sportcsarnok mellől a MÁV-sporttelepre költöztették. Az eltelt évek alatt rengeteget fejlődött a létesítmény. A legutóbb egy spine mini félcső elemmel, és néhány street-es elemmel bővült az extrém sportpálya, ami megfelel a street és a park stílus kedvelőinek egyaránt. A pálya vonalvezetése, illetve a felhasznált technikai elemek kialakítása a fiatalok szakmai tanácsait figyelembe véve készült el. 

Fontos szempont volt, hogy a merész gördeszkások, a magabiztos görkorcsolyázók, rolleresek és a trükkös BMX-esek mind-mind feszegessék határaikat és fejlődjenek, miközben új készségeket sajátítanak el.

 A megújult pálya változatos, a kezdőktől a haladókon át a profi, nehézségi szintű elemekkel rendelkezik, így minden sportoló megtalálhatja a számára megfelelő kihívást. A pálya tervezése során minden apró részletet átgondoltak annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a saját stílusának megfelelő elemet és akadályt. Ez a magas színvonalú sportberuházás hosszútávon és generációkon keresztül szolgálja majd mind a verseny, mind a hobbi sport céljait.

A beruházás új dimenziót nyitott a fiatalok számára, akiknek az extrém sport a szenvedélye. Szemmel láthatóan egyre népszerűbb a fiatalok körében a hely. Ez a modern létesítmény nemcsak egy egyszerű sportpálya, hanem egy igazi közösségi tér is, ahol a fiatalok találkozhatnak, versenyezhetnek és inspirációt meríthetnek egymás tudásából. Az extrém sportolók visszajelzései szerint a kombináltelemek a legjobbak közé tartoznak az országban. Mivel a környékben nincs ehhez hasonló, ingyenes, nyitott létesítmény, más településekről is vonzza a fiatalokat. A sportközpont kihasználtsága napról-napra növekszik. A Háromváros Kerékpáros Fesztivál részeként látványos, a nézők számára is izgalmas versenyt rendezett a Békéscsabai Extrémsport Egyesület. A helyszín nagyszerű sportinfrastruktúrájának és a lelkes fiataloknak köszönhetően alkalmas volt egy ilyen volumenű rendezvény befogadására és lebonyolítására.

Kaland, adrenalin, összetartó közösség! Ezt kínálja a megújult békéscsabai extrém sportpálya. Legyen szó gördeszkázásról, BMX-ről, görkorcsolyázásról vagy rollerezésről, itt mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kihívást. Ha szeretne valami igazán különleges élményt, érdemes kipróbálni, és megmártózni az extrém sportpálya nyújtotta kalandban - írja a Tények.

2023-ban a legmodernebb pályákkal épült meg a főváros új sportkomplexuma - galéria.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről