Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Börtönbe kerülhet Magyar Péter?

magyarpéter
Magyar Péter megint erőszakosan viselkedett.
Vágólapra másolva!
A csütörtök hajnali események nem hordoznak újdonságot Magyar Péter torz, erőszakos és közveszélyes személyiségét illetően - mondta ifj. Lomnici Zoltán az Origónak adott interjúban. A Századvég tanácsadója szerint Magyar Pétert szemmel láthatóan mindig is a pénz motiválta. Semmi baja nem volt a Fidesszel, amíg jól fizető állásokat tölthetett be, azonban amint ezek megszűntek, rögtön „szemet szúrtak” neki az általa kreált, az állam és a kormányzat működésével kapcsolatos anomáliák, és olyan álltásokat tett, amelyeket az ügyészség 2024. június 20-án tételesen megcáfolt. Magyar féltékeny volt a felesége politikai sikereire és ismertségére, és vágyott a közhatalom birtoklására, valamint az azzal adott esetben járó bevételnövekményre. A szakértő szerint Magyar Péternek az EP-választás tökéletesen kapóra jött arra, hogy politikai bázist építsen – mint látjuk, a teljes baloldal, és legfőképp a Momentum kárára –, és megszerezzen magának egy jól fizető állást az elkövetkező 5 évre.
Vágólapra másolva!

Botrányosan viselkedett Magyar Péter, hajnalban biztonsági őrök kidobták egy belvárosi luxus-szórakozóhelyről. Miért viselkedik így?

A korábbi igazságügyi miniszter a volt házastársáról, Magyar Péterről szóló egyik interjújában többek mellett úgy nyilatkozott, hogy “attól féltem, hogy nem fogja abbahagyni az abúzust. És a Péter kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni egy késsel a kezében a házban” – fogalmazott. Ehhez képest a csütörtök hajnali események nem hordoznak újdonságot Magyar torz, erőszakos és közveszélyes személyiségét illetően. Azóta kiderült, hogy az ügyben garázdaság miatt nyomozás indult. Ha kiderül, hogy az ügyben érintettek közül bárki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, bűntett miatt akár három évig terjedő szabadságvesztést is kaphat, mivel nyilvános rendezvényen történt az ominózus botrány. 

Bár Magyar Péter az elmúlt hónapokban folyamatosan azt hazudta, hogy nem lesz EP-képviselő, kedden mégis azzal a háborúpárti Roberta Metsolával találkozott, aki minden Magyarország elleni határozatot megszavazott. Miért hazudott Magyar Péter a szándékairól?

Jól láthattuk az elmúlt hónapokban, hogy a Tisza Párt alelnöke egy politikai opportunista, aminek az is része, hogy az állításai mögött számtalan alkalommal nem az igazság vagy az őszinte meggyőződés húzódik meg, hanem kizárólag a számítás és a (vélt) politikai haszon. Magyar Péter az elmúlt időszakban számos jól fizető, kormányzathoz kötődő állástól esett el, az így kieső bevétel pótlására pedig tökéletesen alkalmas egy európai parlamenti (EP) mandátum, ezt viszont ebben a formában, természetesen, nem kommunikálhatta, hiszen akkor nem politikai messiásként, hanem megélhetési politikusként tekintene rá a baloldalról átcsábított szavazói réteg.

Magyar Péter vélhetően tisztában van vele, hogy – ahogy alapvetően minden európai uniós (EU) tagállamban – az emberek sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítanak az országgyűlési voksolásnak, mint az EP-választásnak, hiszen a parlamenti választások eredménye függvényében folytathatja a hivatalban lévő kormány a munkát, vagy lesz új kormánya az adott országnak. Ma már az ügyészség hivatalos álláspontját ismerve azt is tudhatjuk, hogy az alaptalan vádaskodások és a felesége képmáshoz és hangfelvételhez fűződő jogának semmibevétele mellett azzal kovácsolt magának politikai tőkét, hogy azt állította, hogy a kormánynak távoznia kell az általa nyilvánosságra hozott „bizonyítékok” után. Az a tény, hogy Magyar Péter – miután az általa alelnökölt párt 7 képviselői helyet szerzett az EP-ben – Roberta Metsolával, az EP háborúpárti, balliberális elnökével egyeztetett, világossá tette, hogy Magyar Brüsszelben fogja folytatni a politikai tevékenységét, és egyértelműen kijelöli azt az irányt, amit ő az EP tagjaként képviselni fog. Roberta Metsola több alkalommal is olyan döntéseket támogatott az Európai Parlamentben, amelyek Magyarország kormányának politikájával ellentétesek, és amelyeket sokan Magyarország ellen irányuló lépéseknek tekintenek. 

Választások2024, Választások2024eredményváró, önkormányzati választás, európai parlamenti, választás, szavazás, Budapest, 2024.06.09., eredményváró rendezvény, Választások2024eredményváró, Magyar Péter, MagyarPéter
Magyar Pétert a hatalom érdekli. Fotó: Polyák Attila - Origo

Magyar Péter titkolózása és valós szándékainak elfedése mögött az a szándék húzódhat, hogy elkerülje a közvélemény haragját és a politikai támadásokat. Azáltal, hogy együttműködést keres Metsolával, egyértelművé válik, hogy olyan politikai irányvonalat követ, amely szemben áll Magyarország, a magyar és európai emberek érdekeivel, valamint határozottan az európai liberális és globalista eszméket támogatja.

Hogyan értékelhető, hogy felvették a pártját a háborúpárti Néppártba, és most már a háborúpárti Weberék irányítják? 

Az 1976-ban alapított Európai Néppárt (EPP) már évekkel ezelőtt feladta a keresztény-konzervatív gyökereit, most pedig az egyik utolsó olyan képviselőjét, aki még ezeket az értékeket vallotta, a KDNP-s Hölvényi Györgyöt is lecserélte a bűnös politikai genezissel rendelkező Magyar Péterre és EP-képviselőire. Hölvényi ugyanis kijelentette, hogy amennyiben felveszik Magyart az EPP-be, elhagyja a Néppártot. A Manfred Weber vezette képviselőcsoport a mennyiséget választotta az értékek helyett. Manfred Weber maga is számos háborúpárti kijelentést tett, az általa vezetett pártban pedig hasonló magatartást várnak el a tagoktól, így Magyar Péter is hasonlóan beállhat a brüsszeli fősodorba, és megszavazhatja azokat a határozatokat, amelyek a háború elhúzódásának és eszkalációjának a veszélyét hordozzák. Weber már az ukrajnai háború első napjaiban, 2022 februárjában világossá tette háborúpárti nézeteit a Frankfurter Allgemeine Zeitungban, ahol azt nyilatkozta: „Ukrajna háborúja miatt szégyenkeznünk kell. Naponta szembesítenek azzal, hogy Németország és az EU túl naivan állt hozzá a diktátor Putyinhoz. A bombái Ukrajnára hullanak, de támadása a szabadság és demokrácia ellen irányul.” Később, 2024 januárjában ezt a nézetet tovább erősítette egy tweetben: „Ukrajna Európa, Európa Ukrajna. Mindegy, meddig tart, de Oroszországot le kell győzni Ukrajnában.”

Az Európai Bizottság (EB) szintén EPP-s elnöke, Ursula von der Leyen is háborúpárti nézeteket vallott, amikor az európai biztonság és védelem megerősítéséről beszélt: „Sürgősen újjá kell építeni, meg kell erősíteni és modernizálni kell az EU-tagállamok fegyveres erőit.” Hozzátette, hogy „az európai védelemnek közös erőfeszítésnek kell lennie.” 

magyarpéter, manfredweber
Magyar Péter és Manfred Weber
Fotó:  Attila KISBENEDEK / AFP

A néppárti Donald Tusk, az Európai Tanács korábbi elnöke pedig arra figyelmeztetett, hogy „ha Ukrajna vereséget szenved Oroszországtól, senki sem érezheti magát biztonságban Európában.” Hangsúlyozta, hogy „Európa vonzóbb partner lenne az Egyesült Államok számára, ha katonailag önellátóbb lenne,” és sürgette a tagállamokat, hogy növeljék védelmi kiadásaikat. Az EPP-ben politizál Robert Metsola is, akiről a fentebb leírtak alapján egyértelműen elmondható, hogy az európaiak érdeke és az európai értékek helyett a brüsszeli mainstreamet és a globalista nagytőkét képviseli. A fenti kijelentések, és az, hogy Magyar Péter ehhez a közösséghez csatlakozott, világosan mutatják, hogy 

az EPP vezetői egyértelműen a háború és annak folytatása mellett állnak, illetve, hogy Magyar Péter pártja most olyan politikai irányvonalat követ, amely szemben áll a békepárti nézetekkel és Magyarország nemzeti érdekeivel. Ez az új irányvonal komoly kérdéseket vet fel Magyar valódi szándékaival és pártja politikai elkötelezettsége kapcsán. Az, hogy Magyar Péter ezekhez csatlakozott, azt jelenti, hogy neki ezek beleférnek, sőt adott esetben ugyanezt a háborúpárti álláspontot képviseli.

A választási kampány során nemcsak Magyar Péter, hanem a baloldali propagandasajtó is többször azt állította, nem veszi fel EP-mandátumát megválasztása esetén, mégis úgy tűnik, hogy a havi 7-8 milliós fizetése volt a cél mindvégig. Csak a pénz és a hatalom érdekelte eddig is? 

Magyar Pétert szemmel láthatóan mindig is a pénz motiválta. Semmi baja nem volt a Fidesszel, amíg jól fizető állásokat tölthetett be, azonban amint ezek megszűntek, rögtön „szemet szúrtak” neki az általa kreált, az állam és a kormányzat működésével kapcsolatos anomáliák, és olyan álltásokat tett, amelyeket az ügyészség 2024. június 20-án tételesen megcáfolt.

Sajtóhírek és Varga Judit elmondása alapján is arra lehet következtetni, hogy 

Magyar féltékeny volt a felesége politikai sikereire és (el)ismertségére, és vágyott a közhatalom birtoklására, valamint az azzal adott esetben járó bevételnövekményre. 

Az EP-képviselők a magyar és az uniós átlagkeresethez képest is kimagasló fizetést kapnak. 

Magyar Péternek az EP-választás tökéletesen kapóra jött arra, hogy politikai bázist építsen – mint látjuk, a teljes baloldal, és legfőképp a Momentum kárára –, és megszerezzen magának egy jól fizető állást az elkövetkező 5 évre.

Választások2024, Választások2024eredményváró, önkormányzati választás, európai parlamenti, választás, szavazás, Budapest, 2024.06.09., eredményváró rendezvény, Választások2024eredményváró, Magyar Péter, MagyarPéter
Magyar Péter beül a Néppártba. Fotó: Polyák Attila - Origo

Magyar Péter ugyan hangsúlyozta, hogy az EP-képviselőség számára politikai és nemzetközi kapcsolatokkal járó előnyökkel jár, valamint említette, hogy az EP-ben szerzett tudás és tapasztalat segíthet a Tisza Párt és általában a magyar politikai helyzet erősítésében, nem zárható ki, hogy az anyagiak voltak a fő motivációs tényezők. Az EP-képviselők havi tiszteletdíja jelentős összeg, amely sokkal magasabb, mint a hazai politikai pozíciók esetében. Bár politikai érveket is felhozott a mandátum elfogadása mellett, az anyagi biztosíték és a havi tiszteletdíj valószínűleg fontos szerepet játszottak a döntés meghozásában. Mindemellett az EP-képviselőség nemcsak anyagi előnyöket kínál, hanem növelheti politikai befolyását és nemzetközi ismertségét is. A hatalom megszerzése és befolyás növelése mindig is fontos tényezők voltak a politikai pályafutása során.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről