Kétmilliárdnál is többet vehetett ki médiacégéből a csalással gyanúsított vörösbáró, Varga Zoltán

trükköszotyó, vörösbáró, vargazoltán
Soros György üzleti partnere lett tavaly Varga Zoltán Lengyelországban. A vörösbáróként is emlegetett üzletember 2023-ban kétmilliárd forintnál is többet kaszált médiacégén, amelyet Brüsszelből is pénzelnek.
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Soros György üzleti partnere lett tavaly Varga Zoltán Lengyelországban. A vörösbáróként is emlegetett üzletember 2023-ban kétmilliárd forintnál is többet keresett a médiacégén, amelyet Brüsszelből is pénzelnek.
Vágólapra másolva!

A baloldal vörösbárója újabb milliárdokkal gazdagodhat

Az Origo már több alkalommal írt a Trükkös Zotyó névvel illetett baloldali figura, Varga Zoltán ügyeiről. A Magyar Nemzet most arról közölt összefoglalót, hogy a Central Médiacsoport Zrt. egyedüli részvényeseként 2,4 milliárd osztalék ütheti a Forbes 50 leggazdagabb magyart bemutató listáján rendszeresen szereplő Varga Zoltán markát vállalkozása 2023-as eredményei után. 

Régóta segíti a baloldalt, Magyar Pétert is mosdatták

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint a vörösbárónak is nevezett Vargához tartozó 24.hu már régóta meghatározó szereplő a dollármédiában. Varga egyébként hosszú ideje segíti a baloldalt, 2021-ben például tagja lett a Budapest Globál szervezetnek, amely kiállt Karácsony Gergely mellett a politikus végül elbukott miniszterelnök-jelöltsége idején, de arról is írtunk, hogy Trükkös Zotyó lapja, a 24.hu elkezdte a szerecsenmosdatást, amikor szerintük az aljas kormánymédia le akarta járatni nemcsak Magyar Pétert, hanem az akkor még leendő anyósát is.

A Magyar Nemzet szerint a 24.hu is felületet ad Brüsszelből pénzelt internetes oldalaknak, melyek a brüsszeli narratívát próbálják a közvéleményre erőltetni. 2022-ben az EP akkori alelnökének letartóztatása kapcsán a 444 mellett a 24.hu próbálta némiképp elrejteni az eset súlyosságát, csupán volt EP-képviselőként hivatkozott a korrupciós botrányban érintett Eva Kailire.

Soros, György, SorosGyörgy,
Soros György
Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

Soros György üzlettársa lett

Az Origo arról is beszámolt korábban, hogy 2023-ban a Central-csoport leányvállalatán keresztüli terjeszkedése által 

Varga Zoltán hivatalosan is Soros György üzlettársa lett. 

A Central Médiacsoport adózott eredménye 2023-ban 7,5 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, de így is 2,4 milliárd forint volt a 24.hu-t kiadó cég nyeresége. A félmilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Varga Zoltán aligha szomorkodhatott amiatt, hogy a 2022-es 2,5 milliárd forint után a tavalyi profitból „csak” 2,4 milliárd osztalék jutott neki. Az értékesítés nettó árbevétele 13,8 milliárd forint volt, a 193 milliós növekedés relatíve alacsonynak mondható a cég esetében, de így is sikerült az újabb rekorddöntés ezen a soron. Szintén 2022-höz hasonlóan az árbevételből nem egészen egymilliárd származott exportból.

 

Az Origo korábban megírta, hogy azt, hogy hogyan is rejtette offshore cégek mögé vagyonát az ismerősei által csak Trükkös Zotyónak nevezett Varga, a Ripost leplezte le. A vörösbáró palotának is beillő luxusvillájának tulajdoni lapjából derül ki, hogy szövevényes céghálót épített ki, amelyet trükkös áttételeken keresztül a brit Virgin-szigetek hírhedt offshore-paradicsomában, Tortolán egy postafiók mögé rejtett el.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről