A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Horrorbaleset Tapolcánál, két ember lezuhant és meghalt

Vágólapra másolva!
A felhúzás közben történhetett hiba.
Vágólapra másolva!

Tandem siklóernyőzésre indult egy 50 év körüli férfi és egy 28 év körüli nő Tapolcán. A felhúzás közben azonban technikai hiba történhetett, és a siklóernyő lezuhant – írja a Bors

Képünk illusztráció 
Fotó: AFP/RIA Novosti/Alexei Danichev

A balesetben a nő és a férfi is meghalt.

 A rendőrség a légügyi hatóságokkal együtt vizsgálja a baleset körülményeit. 

Az egyik szemtanú szerint az utas lába akadt be egy kötélbe, amitől a siklóernyő pörögni kezdett, majd lezuhant. 

Ahogy azt korábban megírtuk, tavaly augusztusban lezuhant egy siklóernyős kedd délután Vértestolna külterületén. a balesethez a helyi önkéntes, illetve a tatabányai hivatásos tűzoltókat riasztották. Ők segítettek beemelni a sportolót a mentőhelikopterbe. A férfit, aki a baleset következtében nem vesztette el az eszméletét, egy budapesti kórházba szállították. 

Tavaly júliusban szörnyű siklóernyő-baleset történt egy ismert lisszaboni turistaparadicsom közelében. Segélyhívás érkezett a portugáliai katasztrófavédelemhez, miszerint lezuhant egy siklóernyős Lisszabon északi részén egy természeti övezetben. A mentőegységek a baleset feltételezett helyszínére siettek, meg is találták az áldozatot, akinek addigra már leállt a szíve.

Próbálták újjáéleszteni, de sikertelenül. A meg nem nevezett férfi Cadaval település Vale Bom néven ismert területén zuhant le. A hely közel van a Montejunto-hegységhez, egy órára Lisszabontól északra, a természet szerelmeseinek szélmalmokkal és kis falvakkal tarkított paradicsoma, amely egyben egy jól ismert borvidék is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!