5 Blu-ray Lemez a fa alá

Vágólapra másolva!
A hazai Blu-ray forgalmazás ugyan sosem volt különösebben a topon, már ami az új, exkluzív megjelenéseket illeti, de így az év vége felé azért össze lehet szedni öt olyan kiadványt, ami valamilyen szempontból figyelemre méltó, és ideális ajándék lehet filmgyűjtők számára.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]


1. Eredet táska
Christopher Nolan idei blockbustere ugyan valamivel gyengébb a Rendező Úr eddigi műalkotásainál, de Nolannál egyszerűen olyan magasan van a léc, hogy még ez az önmagához képest halványabb munka is bőven megérdemel egy ilyen kiadványt, illetve azt, hogy filmbuzi rokonunk fája alá tegyük (filmbuziként pedig a saját fánk alá, nyilván). A fémtáskában találunk három lemezt (a film Blu-rayen, DVD-n és Digitális változatban iPodra, egyéb hordozható lejátszóra), egy könyvecskét, egy pörgettyűt (hogy mindig könnyen meg tudjuk állapítani, álmodunk-e vagy sem), képregényt, filmkártyákat.

2. Alien antológia
Az Alien sorozathoz már DVD-n se nagyon lehet hozzáférni, Blu-rayen meg eddig egyáltalán nem lehetett - de azt leszögezhetjük, hogy a kiadó most kitett magáért: a képen szereplő doboz mellett az antológia kijött tojás formájú változatban is - persze az utóbbi limitált példányszáma és egyáltalán nem limitált ára miatt első sorban a gyűjtőket tudja majd lázba hozni. Négy film, hat lemez (tehát két lemeznyi extra), és a dicsőség, hogy sikerült beszereznünk egy kis példányszámú kiadványt, ezzel bizonyítván, hogy igazi Alien fanboyok vagyunk. Az extrák között negyvennél is több kisfilm, képgaléria, több kameraállásból megnézhető jelenetek - két lemezre azért már fér anyag rendesen.

Forrás: [origo]

3. Vissza a jövőbe trilógia
Robert Zemeckis a nyolcvanas években főleg vígjátékok rendezésével kereste a kenyerét (csak annyit mondunk, hogy A smaragd románca). Pályájának ebben a szakaszában forgatta le a Vissza a jövőbe trilógiát, aminek az első része pont az idén július 3-án volt huszonöt éves.
Marty McFly és Dr. Emmett Brown kalandjai BD-n eddig sajnálatos módon kimaradtak a hazai forgalmazók szórásából, de az idei jubileumot már ők sem tudták kikerülni, főleg, hogy a Universal az évforduló örömére októberben a DVD és a BD újrakiadásával ünnepelt. A nyolcvanas évek közepének-kilencvenes évek elejének ma már klasszikusnak mondható trilógiája először jelenik meg itthon ebben a formátumban, gyűjtődobozban.

4. Jégkorszak trilógia
Kevés olyan egész estés animáció jött ki a CGI térhódítása óta, ami nem Pixar(-Disney) vagy Dreamworks, és mégis akkora sikert tudott aratni, hogy három részt is csináltak belőle. A 2002-es Jégkorszakot a 20th Century Fox mutatta be, és már az első hétvégén, amikor negyvenötmilliót hozott a saccolt harminc helyett, borítékolni lehetett a folytatást (mi a maga hatvannyolcmilliós nyitásával szintén sokakat meglepett). Sid, Diego és Manny triójában bőven volt három epizódra való, és azt is kár lenne vitatni, hogy gyerekeknél nem nagyon lehet mellélőni egy ilyen dobozzal.

Forrás: [origo]

5. Shrek quadrológia
Az ogre és a Szamár 2001-es bemutatkozása volt az első, ami megnyerte az egész estés animációknak kiírt Oscart, és ez volt az a film is, amelyik elég lendületet adott anno a Dreamworksnek ahhoz, hogy versenyben tudjon maradni a Pixarral ebben a ligában. (Hogy aztán ebben a versenyben a legtöbbször csak az ezüst jutott nekik, az más kérdés.) A Shrek sorozat színvonala sajnos korántsem olyan egyenletesen magas, mint akár a Jégkorszaké, akár a Dvd összeállításban majd tárgyalandó Toy Story - Játékháborúé, de nem valószínű, hogy egy bizonyos kor alatt ez bárkit zavarna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!