A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Karácsonyi könyves TOP5

karikonyv_kis
Vágólapra másolva!
Ha végre szusszanhat az ünnepek alatt, vegyen kézbe egy jó könyvet!
Vágólapra másolva!

A karácsony egyik gyönyörű tulajdonsága, hogy - legalábbis elvileg - kizökkent a hétköznapi mókuskerékből, behúzódunk az otthonunkba, nem dolgozunk, elgondolkodunk a dolgainkon, lelassulunk egy kicsit. Ha az előbbiek igaznak tekintjük, akkor azzal is egyet kell hogy értsünk, hogy nincs jobb alkalom egy kis olvasgatásra a karácsonynál. Lássunk hát 5 + 1 remek könyvet az ünnepekre.

1. Allan Pease, Barbara Pease: Karácsonyi fegyverszünet - Miért nyűgös a férfi? Mitől borul ki a nő?

Kezdjük egy kis ismeretterjesztéssel, mégpedig a Pease-házaspár remek testbeszéd- és pszichológiai munkáinak újabb darabjával. Jó, nem mondjuk, hogy ebből a könyvből fog pszichológiai diplomát szerezni az ember, de talán túlzás is volna ilyen elvárást támasztani egy humorral és kedvességgel fűszerezett népszerű ismeretterjesztő munkától. A lényeg, hogy a könyvből egy kis segítséget meríthetünk a karácsonyi készülődés idegrongyoló napraira: segítségével talán kevésbé ugrunk egymásnak a kiélezett vitahelyzetekben.

2. Pálffy Emőke: Karácsonyi kérdések, ünnepi receptek

Még egy túlélőkönyv, legalábbis abban az értelemben mindenképp, hogy remek receptjeivel a nagy karácsony előtti hajszában elanyátlanodott háziasszonyok segítségére siet. De ácsi! Itt nem holmi egyszerű receptválogatásról van szó: az ünnepi szokásokról, hagyományokról is olvashatunk Pálffy Emőkétől, sőt: olyan praktikus tanácsokat is találunk a könyvben, ami segíthet ezeket a szokásokat átültetni a gyakorlatba is.

Forrás: AFP

3. Harry Horse: Kisnyuszi karácsonya

A kisgyerekes szülőknek (egészen 4-5 éves korig bezárólag) ideális felolvasóskönyv a Kisnyuszi-sorozat karácsonyi darabja. A klasszikus mesei értékeket (szórakoztatva nevelés, humor, szép rajzok, tanulság) mind felsorakoztatja ez a kedves, igényes darab. Ráadásul fiúknak és lányoknak egyaránt megfelel, mondhatni “uniszex” mű, ami például a hercegnős-pónis mesékről nem mondható el.

4. Agatha Christie: Hercule Poirot karácsonya

Kedves felnőttek, önöknek is jár egy kis mese, ha már a gyerekek nyugovóra tértek, és hát ki is mesélhetne érdekesebben és izgalmasan, mint a jó öreg Christie. Intellektuális, kicsit angol vénkisasszonyos, mint az írónő bármelyik munkája. Természetesen a jó belga nyomozó a műfaji előírásoknak megfelelően minden rejtélyt megold, a bajusza mindig fényesre vakszolt, öltözete pedig makulátlan. Talán mindegy is, miről szól a krimi, olyan erős atmoszférája van, és annyi nosztalgikus érzést kelt a huszadik századi generációkban, hogy már csak ezért is muszáj elolvasni.

5. Jacques Duquesne: Jézus

Mikor lenne aktuálisabb a Jézus életét festményekkel gazdagon illusztrálva bemutató könyv, mint karácsonykor, Jézus születése napján? A kérdés költői, ezért is válogattuk be az öt karácsonyi könyv közé a pazar kiállítású, művészetet és tradíciót közvetítő alkotást. Nem csak hívő keresztényeknek, de mindazoknak ajánlott, akik az európai kultúra gyökereire kiváncsiak.

+ 1. Lewis Carroll: Aliz kalandjai Csodaországban és a tükör másik oldalán

Bizonyos értelemben kakukktojás, mivel semmi kifejezetten karácsonyi momentum nem található ebben a mesében, mégis vétek volna kihagyni. Hogy miért? Mert ezt az új kiadást újrafordították, a prózát Varró Judit, a verseket pedig Varró Dániel - aki a kortárs magyar irodalmat ismeri, már ennek is örül. Hab a tortán, hogy a könyv illusztrációi Sir John Tenniel alkotásai az eredeti, 1864-es kiadásból. Egyszóval remek ajándék nagyobb gyereknek, igényes felnőttnek egyaránt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!