Szilveszteri szerencsehozó babonák

Vágólapra másolva!
Megalapozhatjuk a következő esztendő szerencséjét - van néhány jól bevált recept hozzá. Íme! 
Vágólapra másolva!

Malacsült és lencse. Esszük január 1-jén, de miért is? Mert finom? Vagy mert így tanultuk? Mindegy is, a lényeg, hogy higgyünk a megjósolt hatásban, állítólag mindkettő fogyasztása - az év első napján - szerencsét és áldást hoz. Az ősidők óta hirdetik a bölcsek, hogy amiben hiszünk, az bizony komoly eséllyel válik valóságunkká.

Forrás: AFP/JULIAN STRATENSCHULTE

Így aztán nem árt e generációról generációra örökölt babonákat tiszteletben tartani, sose lehet tudni… Például érdemes csupa örömteli tevékenységet végezni az év első napján, hiszen mondják, a következő 364 nap hasonló élményeket hoz majd számunkra.

Félre a veszekedéssel, összpontosítsuk inkább a pozitív közös lehetőségekre, a pihenésre, a töltődésre. A borsó, a lencse fogyasztása pénzt hoz a házhoz, de ehhez ügyelnünk kell arra, hogy se a só-, se a cukortartó ne álljon üresen az év első napján. A hűtőszekrényt is érdemes feltölteni, legyen ez a gazdagság minta az egész esztendőre. Semmiképp ne fogyasszunk azonban január 1-jén halat, baromfit, mert balszerencsét hoz - ráadásul a pulykahús még haragot is idéz.

Maradjon minden a házban, még a szemetest se űrítsük aznap - mert az üzenet szerint ez bizony kiüresíti az otthonunkat. Szerelmeseknek javasolt az éjféli mézes szájjal való csókolózás, ami megégesíti az újév napjait - ha pedig még nem találtunk párra, egy tükör és egy fésű a párna alá szilveszter éjszaka, és máris jön a jóslat: ki is az, aki szerelmesen közelít hozzánk a jövőben…

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!