Közös projektek előkészítése a Repüléstechnikai Klaszterrel - 2008. június 25.

Vágólapra másolva!
A Mobilitás és Multimédia Klaszter a Repüléstechnikai Klaszterrel 2008. július 1-én közös workshop-ot szervez az együttműködési lehetőségek feltárása érdekében. A Repüléstechnikai Klaszter partnereket keres az MMKlaszterben a fejlett navigációs rendszerek, az intelligens virtuális pilóta, illetve egyéb, emelt szintű infokommunikációs megoldások kifejlesztése terén. A közös megoldásfejlesztés eredményeként példa értékű klaszterek közötti együttműködés jön létre Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A Repüléstechnikai Klaszter olyan hazai kis- és középvállalkozásokat tömörít, amelyek kettő és négyüléses repülőgépek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkoznak. E hazai repülőgépgyártók számára rendkívül fontos, hogy repülőgépeik élenjáró infokommunikációs megoldásokkal legyenek felszerelve, amelynek eredményeként növelhetik versenyképességüket a nemzetközi repülőgépgyártókkal szemben.

A Mobilitás és Multimédia Klaszter körében közel egy tucat olyan társaság tevékenykedik, amelyek kutatás-fejlesztési eredményei növelhetik a hazai gyártású repülőgépek értékét, valamint hozzájárulhatnak a hazai repülőgépgyártás versenyképesebbé válásához. A közös projektek előkészítése 2008 júliusában kezdődik és a két klaszter reményei szerint 2008 őszére elkészül az első közös projekt megvalósíthatósági terve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről