A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

KIS4SAT workshop Magyarországon - 2008. június 27.

Vágólapra másolva!
2008. június 25-27. között került megrendezésre Budapesten az EBN (European Business & Innovation Centre Network) tematikus workshopja, melynek fókusza az európai műholdas szektor volt. AZ EBN egy, az Európai Bizottság által 25 éve alapított, vezető pán-európai hálózat, amely több mint 200 üzleti és innovációs központot és hasonló szervezetet hoz össze Európában a tapasztalatcsere és jövőbeli együttműködési lehetőségek kiaknázása végett.
Vágólapra másolva!

A rendezvény első, nyilvános napján a műholdas alkalmazások és technológiák fejlesztésével foglalkozó kis- és középvállalkozások innovációs támogatására létrehozott európai hálózatok és programok tapasztalatait és terveit ismerhették meg a résztvevők.

Bemutatkozott többek között például az "ACHIEVE MORE Partnership", amely egy, az EU által támogatott olyan projekt, melynek célja a műholdas fejlesztésekkel foglalkozó, jelentős növekedési potenciálú európai kis- és középvállalkozások kutatási és információs igényeinek kielégítése. A tervek szerint e partnerségi hálózatot a jövőben tovább fogják bővíteni és mintegy 15 európai klasztert is be kívánnak vonni a közös munkába.

A francia Aerospace Valley és a dán Living Labs Europe képviselője külön hangsúlyozta, hogy a műholdas alkalmazások fejlesztésével foglalkozó kis- és középvállalkozások kompetenciáinak kiaknázásában fontos szerep jut a klasztereknek.

A workshop két legfontosabb üzenete a klaszterek számára:

  1. törekedni kell a kutatás-fejlesztési tevékenység koordinálására egy közös fejlesztési stratégia megvalósítása mentén,
  2. fontos megteremteni és erősíteni az együttműködést más, potenciális felhasználó vagy együttműködő iparágakkal.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!