Testvérháború az Oasisben: válságban a brit rock-monarchia uralkodó zenekara<br/>

Vágólapra másolva!
A Sziget szervezőit eddig rendre az a kritika érte, hogy nincsenek igazi sztárzenekarok a fesztiválon. Idén azonban egy szavunk sem lehet, hiszen a Nagyszínpadon az egyhetes együttlét záróattrakciójaként a manchesteri Oasis lép fel. Legfeljebb azt sajnálhatjuk, hogy nem fénykorában láthatjuk a britek első számú zenekarát, amikor még nagyobb élvezet volt a dalaikat hallgatni, mint a botrányaikon csámcsogni. Igaz, kész csoda, hogy a kezdettől fogva ingatag, Noel Gallagher zajos kivonulása után pedig kifejezetten kaotikus európai turnéjuk egyáltalán eljutott idáig: nem biztos, hogy ez még egyszer sikerül nekik.
Vágólapra másolva!

Liam és Noel: testvérek között is megérnek
több millió fontot
hagyta faképnél zenekarát

Persze, a két Oasis-sztár sosem jött ki jól egymással.

Viszálykodásuk, rivalizálásuk, lévén testvérek, tulajdonképpen természetes, a "két dudás egy csárdában" ordenáré veszekedései, bunkózásai ráadásul még szórakoztatóak is voltak, egészen mostanáig, amikor elérkezett az a pont, hogy gyanússá vált: acsarkodásaikat nem annyira a tudatos image-ápolásnak ("egyszerű proligyerekek vagyunk"), vagy a siker-pénz-csillogás átkának lehet betudni többé, hanem valódi krízis fenyegető árnyéka vetült a két testvérre.


Ezt nektek!
kislánya születéseOasis

Régi új arcok az Oasisben
elhidegült felesége, Patsy Kensit

Amikor a zenekar számára világsikert hozó (What's The Story) Morning Glory? album megjelent, Noel Gallagher azt nyilatkozta, szerinte még három lemez van az Oasisben. Ebből eddig kettő megjelent - a Noel saját bevallása szerint heroinmámorban született, ennek megfelelően kusza és zavaros Be Here Now, illetve az elfáradt Oasis-hangzást némi groove-injekcióval felfrissítő új album -, tehát egy lemez még hátravan - és ez akkor is biztos, ha ezt a kijelentését Noel csak nemtörődöm antisztár-megjegyzésnek szánta.

[origo]

Ajánló:

Naprakész információk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről