A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Punkok a Rock and Roll Hírességek Csarnokának előszobájában

Vágólapra másolva!
A punkzene két stílusteremtő együttese, a Ramones és a Sex Pistols is helyet kapott a Rock and Roll Hírességek Csarnokába idén beiktatásra felterjesztett előadók listáján.
Vágólapra másolva!

Sex Pistols: a rock and roll hírességei?

A jelölteket egy hetventagú, újságírókból, zenetörténészekből, előadókból és lemezipari szakértőkből álló bizottság választja ki, és ez a testület dönt arról is, hogy végül kik nyernek felvételt a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Idén 16 előadót terjesztettek fel a könnyűzene halhatatlanjai közé. Nagy meglepetésre a punkzene két legmeghatározóbb zenekara, az amerikai Ramones és az angol Sex Pistols is köztük van - a lázadó, anarchiát hirdető irányzat képviselőit még soha nem honorálta a Csarnok.

A további jelöltek: AC/DC, Black Sabbath, Brenda Lee, "5" Royales, Gene Pitney, Gram Parsons, Isaac Hayes, Jackson Browne, Lynyrd Skynyrd, Patti Smith, Talking Heads, The Chantels, The Dells, Tom Petty and the Heartbreakers.

A Hírességek Csarnokába felvételt nyertek nevét még ősszel nyilvánosságra hozzák, a beiktatási ceremóniát jövő tavasszal rendezik New Yorkban. Tavaly többek között az Aerosmith, a Queen, Michael Jackson és Paul Simon lett az illusztris társaság tagja.

Ajánlat:

Rock and Roll Hírességek Csarnoka

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!