Tömegkatasztrófa esetén nevet változtat az Anthrax

Vágólapra másolva!
Az Anthrax amerikai heavy metal együttes nem látja indokoltnak, hogy a jelenlegi lépfene-pánik hatására nevet változtasson. Kivéve egy nagy emberáldozatot követelő biológiai terrortámadás esetén. 
Vágólapra másolva!

"Mi csak egy rockzenekar vagyunk, amelynek történetesen ez a neve, és nem hisszük azt, hogy meg kellene változtatnunk" - nyilatkozta az együttes frontembere, John Bush a Launch.comnak. A húsz éve működő New York-i metálegyüttes honlapján közzétett üzenetében az áll, hogy egészen mostanáig az emberek többsége az anthrax szót a zenekarral kötötte össze, "rajongóink többsége azt hitte, ezt a szót mi találtuk ki".

"A szeptember 11-i tragédia előtt az egyetlen ijesztő dolog az Anthraxban a hajviseletünk volt a Fistful Of Metal című albumunk borítóján. Most viszont a nevünk félelmet, pánikot és halált jelent. [Ez] egy nagyon különös helyzet, amely nagy lelki terhet ró ránk. Ennek ellenére nem áll szándékunkban megmásítani a nevünket; nem azért, mert rengeteg macerával járna, hanem mert azt reméljük, hogy nem lesz rá szükség. Imádkozunk azért, hogy a mostani probléma csendben megoldódjon és így mi mindannyian öregen és kövéren hallhatunk meg" - írja a zenekar.

John Bush ugyanakkor elmondta, hogy elképzelhető olyan esemény, amely nemkívánatossá teszi Anthrax nevet. "Ha mondjuk egy csomó ember meghalna lépfenefertőzésben" - véli az énekes. Az Anthrax egyedi, a gyors és durva thrashmetált némi hiphoppal és funkyval ötvöző hangzása mellett gyilkos fekete humoráról ismert. A terrortámadások miatt a zenekar most esedékes, Judas Priesttel közös turnéját 2002 januárra halasztotta.

Ajánlat:

Az Anthrax (a zenekar) honlapja

Korábban:

Dal bin Laden halálára

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről